Així són les explosions que provoca la lava quan cau a piscines a La Palma

L'enorme contrast de les temperatures entre la lava, que és a més de 1.000 graus, i l'aigua genera grans núvols de gasos

RedaccióActualitzat

Un dron ha gravat aquest dimarts la reacció que es produeix quan la lava que surt del volcà Cumbre Vieja a l'illa de La Palma arriba a una massa d'aigua.

Les imatges permeten comprovar que la caiguda de la lava encesa dins de l'aigua la fa evaporar de cop i es genera un fum molt més clar, sobretot vapor d'aigua, que el que surt de la lava:

 

És com un avançament del que passarà quan la lava arribi al mar, cosa que en principi estava prevista per a aquest dilluns, però que l'alentiment del riu de lava ha endarrerit a aquest dimarts.

Els experts preveuen que llavors hi haurà "imatges molt espectaculars", amb una gran evaporació d'aigua i també gasos compostos de sofre, que seran tòxics només si s'és molt a prop.

També hi pot haver explosions provocades per l'enorme contrast de les temperatures de la lava, que és a més de 1.000 graus, i l'aigua del mar.

L'Institut Vulcanològic de les Canàries calcula que aquesta erupció, que han classificat com de tipus estrombolià, pot durar dies o fins i tot mesos, depenent de la pressió del magma que està pujant per la fissura oberta durant la setmana passada.

 

 

ARXIVAT A:
Volcà Cumbre ViejaLa PalmaLes Canàries
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut