Així queden les quotes d'autònoms a partir de 2023: de 230 a 500 euros

La llei estableix quinze trams amb quotes progressivament més altes depenent dels ingressos

RedaccióActualitzat

Les quotes d'autònomes s'actualitzen aquest 2023. La nova llei aprovada a mitjans de 2022 afecta més de tres milions de treballadors.

L'objectiu de la llei és adaptar les bases de cotització perquè les aportacions corresponguin més als ingressos reals; és a dir, rebaixar-les en els trams que ingressen menys i apujar-les en els trams amb més ingressos.

Per fer-ho, fixa les quantitats que pagaran els autònoms entre el 2023 i el 2025 establint 15 trams amb quotes diferents durant els tres anys.

La nova taula de cotitzacions estableix quotes que oscil·len entre els 230 i els 500 euros per a l'any que ve i entre els 200 i els 590 per a l'any 2025, ha entrat en vigor l'1 de gener.

Aquesta és la taula de les quotes que hauran de pagar els autònoms el 2023, el 2024 i el 2025: 

Des del govern espanyol asseguren que serà molt flexible i que donarà molta llibertat als autònoms per canviar de tram quan els calgui, de manera que podran anar adaptant les cotitzacions a la seva situació laboral i econòmica.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha defensat que la reforma del Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) farà que el sistema de cotitzacions sigui "més just, flexible, i equitatiu" per als treballadors autònoms.

ARXIVAT A:
AutònomsGovern espanyol
Anar al contingut