Així es repartiran les mascaretes a qui vagi a treballar en transport públic

Uns 500 voluntaris de Protecció Civil i la Creu Roja repartiran 1,7 milions de mascaretes entre les 6 del matí i del 12 del migdia d'aquest dimarts en un centenar de punts de Catalunya

RedaccióActualitzat

L'1,7 milions de mascaretes enviades pel govern espanyol es repartiran aquest dimarts. Uns 500 voluntaris de Protecció Civil i la Creu Roja, acompanyats d'efectius policials, s'encarregaran de donar-les entre les 6 del matí i les 12 del migdia. I ho faran en més de 100 punts dels accessos del transport públic, allà on es preveu més afluència d'usuaris. Les mascaretes seran només per a qui hagi d'anar a treballar en metro, autobús o tren.

Protecció Civil admet que han hagut de dissenyar l'operació a contra rellotge i critica que l'Estat no els hagi donat instruccions precises. Això els ha obligat, diuen, a improvisar molts detalls del repartiment.

Finalment s'ha optat per repartir mascaretes als municipis de més de 30.000 habitants i fer-ho en un centenar de nodes de transport: estacions de tren, autobús i metro on hi ha connexions entre diferents sistemes o transbordaments.

Concretament, els voluntaris estaran en aquestes localitats: Figueres, Blanes, Girona, Tarragona, el Vendrell, Reus, Cambrils, Tortosa, Manresa, Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Igualada, l'Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Mataró, Montcada i Reixac, Rubí, el Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic, Lleida, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.
 

Aquest dimarts es repartiran mascaretes a qui vagi a treballar en transport públic
Voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja seran aquest dimarts els encarregats de donar mascaretes (ACN)


A través de les xarxes socials s'informarà al llarg del dia dels punts exactes on es repartiran les mascaretes. La policia supervisarà el repartiment que faran voluntaris, però la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, admet que serà complicat saber si algú s'emporta més d'una mascareta.

"No és possible fer una identificació de les persones. El que no farem és fer cues per al repartiment d'aquestes mascaretes. Quan s'entri al transport públic i es validi el bitllet, li donaran una mascareta. Per tant, és possible que una persona pugui passar dues vegades per aconseguir una altra mascareta"


Dimecres podria continuar el repartiment, però, si aquest dimarts ja es donen totes les mascaretes, l'operatiu es tancarà.

El transport es reforçarà amb l'ampliació de les hores punta per evitar aglomeracions. A l'àrea de Barcelona l'oferta serà entre el 40% i el 65% del volum habitual en un dia feiner, però les línies més concorregudes es reforçaran fins al 70%. Això serà de 6 a 9 del matí a metro, ferrocarrils i la majoria d'autobusos. Renfe també potenciarà les freqüències dels trens entre dos quarts de 7 i dos quarts de 10 del matí.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut