Dues persones amb mascareta (Eduardo Parra/Europa Press)
Dues persones amb mascareta (Eduardo Parra/Europa Press)

El govern espanyol envia 1,7 milions de mascaretes per repartir als treballadors

La distribució es farà durant dimarts i dimecres coordinada entre el Ministeri de l'Interior i Protecció Civil

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana han arribat 1.714.000 mascaretes a Catalunya que es repartiran entre tots els treballadors que tornin a la feina després del final del confinament total. Es repartiran als mitjans de transport públic. La distribució es farà durant dimarts i dimecres coordinada entre el Ministeri de l'Interior i el sistema espanyol de Protecció Civil.

Les mascaretes han arribat a Catalunya aquest cap de setmana i s'han lliurat als subdelegats del govern. Per demarcacions, a Barcelona s'han donat 1.264.000 unitats, al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre han estat 180.000, a les Comarques Gironines es repartiran 172.000 mascaretes i a Ponent i Pirineus seran 98.000.
 

La Moncloa no ha concretat de quin tipus de mascareta es tracta, tot i que aquest dissabte el ministre Salvador Illa va afirmar que serien mascaretes higièniques reutilitzables.

El repartiment de mascaretes per part del govern espanyol respon a l'aixecament del confinament total i a la tornada a la feina de molts treballadors que faran servir mitjans de transport amb molta gent i on és complicat mantenir les distàncies de seguretat.

Amb l'equipament que es repartirà es pretén minimitzar el risc de contagi. A Catalunya, la distribució començarà dimarts i es farà també  dimecres.

En total, es repartiran 10 milions de mascaretes als treballadors de l'Estat.


Repartides per policies i Protecció Civil

Les mascaretes es repartiran a metro, Rodalies i altres mitjans de transport públic. Els encarregats de donar-les seran voluntaris del Sistema Nacional de Protecció Civil i la participació de les forces i cossos de seguretat.

A partir de dimarts també es reforçarà la presència d'agents de la policia i la Guàrdia Civil a estacions de Rodalies i de metro i a nodes de transport per fer les comprovacions pertinents i garantir que només es fan els moviments permesos pel decret d'estat d'alarma.
 

Les farmàcies esperen les mascaretes del govern

El dilluns 20 d'abril el govern de la Generalitat començarà a distribuir també mascaretes entre la població. Farà arribar a les farmàcies un milió i mig de mascaretes, la primera remesa del total de 14 milions que s'han adquirit.

S'hauran d'anar a buscar amb la target sanitària i la primera serà gratuïta. Són mascaretes quirúrgies RII reutilitzables.

Fins ara, les mascaretes es podien trobar a les farmàcies gràcies als esforços dels farmacèutics, que han hagut de fer front a l'especulació i, segons expliquen, a un cert abandonament per part de les administracions.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut