Oficina d'Airbnb
Oficina d'Airbnb
Barcelona

Airbnb i HomeAway recorreran la multa de 600.000 euros de l'Ajuntament de Barcelona per anunciar pisos turístics

HomeAway assegura que la seva activitat està emparada per una directiva europea i Airbnb diu que Barcelona camina en sentit contrari al de la majoria de ciutats del món, i que l'ajuntament no busca un diàleg constructiu

RedaccióActualitzat

Després que l'Ajuntament de Barcelona hagi multat amb la màxima sanció, 600.000 euros, Airbnb i HomeAway per anunciar pisos turístics sense llicència, les dues plataformes d'internet ja han dit que recorreran la multa. 

HomeAway assegura que la seva activitat està emparada per una directiva europea segons la qual, diuen, no estan obligats a controlar prèviament els seus continguts.

Pel que fa a Airbnb, diu que Barcelona "camina en sentit contrari al de la majoria de ciutats d'Europa i del món", i que l'ajuntament no busca un "diàleg constructiu". A més, lamenta les normes antiquades que "reprimeixen la innovació i dificulten als seus ciutadans poder compartir el pis". També critica que Barcelona afavoreixi els operadors comercials i els "apartaments que es dediquen al turisme en zones turístiques en detriment de les persones que volen compartir la seva llar".

En qualsevol cas, la plataforma fa una crida a seguir amb el diàleg després de recordar que han arribat a acords amb més de 200 ciutats i regions arreu del món amb bons resultats, com a París, Lisboa o Amsterdam.

"És una decisió trista i Airbnb apel·larà. Fa menys d'un mes es va celebrar una reunió amb representants de l'ajuntament i Airbnb es va comprometre a treballar de manera conjunta per donar suport als interessos de la ciutat.  Airbnb vol ser un bon aliat de les ciutats i continuarà buscant diàleg amb l'ajuntament."

Barcelona és la cinquena ciutat del món en el negoci d'Airbnb. Només aquest estiu, mig milió de persones hi han dormit en apartaments, legals o il·legals, oferts en aquesta web, segons la mateixa companyia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut