Advocats i familiars neguen la vinculació terrorista dels detinguts en l'operació Judes
L'operació Judes a "Preguntes freqüents"

Advocats i familiars neguen la vinculació terrorista dels detinguts en l'operació Judes

Denuncien coaccions i irregularitats, i diuen que les filtracions als mitjans tenen l'objectiu de manipular l'opinió pública i criminalitzar els detinguts

RedaccióActualitzat

Advocats i familiars dels set empresonats en l'operació Judes, denuncien irregularitats i coaccions per part de la Guàrdia Civil durant l'operació.

Després de l'empresonament dels set acusats de pertànyer a una organització terrorista, algunes persones del seu entorn han explicat que "són conscients de la gravetat dels fets, però tenen ganes de demostrar la seva innocència".

David Ros, oncle de Jordi Ros; Xavier Roviró, alcalde de Folgueroles i amic d'un dels detinguts, i Eduardo Cáliz, advocat d'Alerta Solidària, ho han explicat al programa "Preguntes freqüents", de TV3.

Xavier Roviró, alcalde de Folgueroles i amic de Xavier Buigas, un dels detinguts, assegura que "és impossible que estiguessin preparant cap tipus d'explosiu".

 

David Ros, tiet de Jordi Ros, un dels set empresonats, ha explicat al "Preguntes freqüents", de TV3, que la Guàrdia Civil va coaccionar tant el seu nebot com altres familiars. És per això, deia, que no té l'advocat que volia la família.

 

Han explicat, també, com va ser l'entrada i els escorcolls de la Guàrdia Civil.

"Van posar la pistola a la cara al germà del Jordi. El van emmanillar 3 o 4 hores a l'escala. Van escorcollar la casa dels dos germans. Després van anar a la casa dels pares, de 75 i 73 anys, i els van posar de cara la paret."

 

L'oncle de Jordi Ros ha explicat que, abans de marxar a Madrid, el germà li va demanar que col·laborés.

"Has de col·laborar, perquè ens han dit que ens pegaran a nosaltres i detindran tota la família."

 

Vulneració de drets, segons els advocats

Han explicat, per exemple, que en el viatge a Madrid va haver-hi intents d'interrogatori per part del cos policial. Cosa que, segons l'advocat, no es pot fer si no hi ha un lletrat.

Els advocats d'Alerta Solidària neguen que els detinguts en l'operació Judes estiguessin preparant accions terroristes i reiteren que s'ha vulnerat el dret de defensa dels seus clients.

Els advocats també denuncien la filtració d'informació als mitjans de comunicació, amb l'objectiu, han dit, de manipular l'opinió pública i criminalitzar els detinguts.

 

En aquestes suposades declaracions es diu que un dels detinguts hauria explicat que una tercera persona, no identificada, li va dir que el president de la Generalitat, Quim Torra, coneixia les seves activitats i hi donava suport.

 

Aquest dissabte, l'Anna també va assegurar que la seva parella no tenia cap vinculació amb una organització terrorista.

ARXIVAT A:
Operació JudesProcés catalàCDRGuàrdia CivilAudiència Nacional
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut