Una aula sense alumnes
Els menors s'estan escolaritzant d'un dia per l'altre (Europa Press/Iván Terrón)

Adeu a les quarantenes a l'escola a partir de dimecres; només es confinaran els positius

La Generalitat comunica als centres el canvi de protocol, que té com a excepció els centres d'educació especial

Irene Vaqué ReigActualitzat

Les quarantenes de grups bombolla a les escoles seran història a partir d'aquest dimecres, 23 de febrer. Només caldrà que s'aïllin els positius.

Ja no s'identificaran els contactes estrets i tampoc caldrà que les famílies i els centres educatius comuniquin si el motiu de l'absència a classe de l'alumnat és la covid. Una altra cosa que desapareix són els tests d'antígens als professors.

L'excepció seran els centres d'educació especial, que mantindran l'ús de l'aplicació Traçacovid per donar d'alta els casos.

Per a la resta d'escoles i instituts, aquest dimarts serà el darrer dia d'actualització de casos en aquest aplicatiu. En aquests mateixos centres, es continuaran fent antígens gratuïts als alumnes que siguin contacte estret d'un positiu.

La Generalitat ha informat els centres educatius i sanitaris aquest dilluns de l'actualització del protocol, que estalviarà per a molts alumnes un aïllament que ara havien de fer en cas de 5 o més positius a l'aula, excepte si tenien la pauta de vacunació completa o si havien superat la malaltia els últims tres mesos.

Des de Salut havien explicat que el canvi es faria efectiu aquesta setmana.

Un alumne segueix la classe amb les mans sobre la taula del pupitre
La sisena onada ha comportat molts contagis entre els infants (Europa Press)

L'anunci arriba quan deixem enrere la sisena onada, que ha castigat bastant els centres escolars.

Segons les dades publicades aquest mateix dilluns a Traçacovid, només hi ha un grup confinat a tot Catalunya, mentre que les persones que fan quarantena superen les 9.000, de les quals 7.844 són alumnes. En els últims 10 dies, s'han confirmat 13.189 positius en l'entorn escolar.

La Generalitat argumenta que ha quedat demostrat que infants i joves "no són, en termes generals, un grup de risc" i per això es pot relaxar el protocol. De tota manera, Salut Pública continuarà vigilant l'efecte de la covid a les escoles i avisa que, si en algun moment cal prendre alguna mesura, parlarà amb el centre afectat, com passa en altres àmbits.

El que sí que es manté són els grups bombolla, la ventilació de les aules i les altres mesures higièniques, a banda de l'ús de la mascareta, tot i que aquest últim punt podria canviar ben aviat.

El pròxim pas, les mascaretes

De fet, la pròxima notícia que esperen moltes famílies és la desaparició de la mascareta a les aules.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, veu bé la proposta que a partir del 28 de febrer -o sigui, d'aquí a una setmana- ja no l'hagin de portar els alumnes de primer i segon de primària, com van plantejar els pediatres. Esglaonadament, la mascareta es retiraria després als alumnes de cicle mitjà --tercer i quart-- i, posteriorment, als de cinquè i sisè.

La setmana passada, el Ministeri de Sanitat no va concretar res ni de les mascaretes a les aules ni de les quarantenes dels escolars, però va instar a continuar la campanya de vacunació entre els menors de 12 anys.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut