Ada Colau i Pedro Sánchez, aquest divendres al matí esmorzant junts a Barcelona
Ada Colau i Pedro Sánchez, aquest divendres al matí esmorzant junts a Barcelona
Barcelona

Sánchez es compromet amb Colau que les ciutats puguin regular el preu del lloguer

Colau s'ha trobar amb Pedro Sánchez abans de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha reunit aquest divendres al matí amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

La reunió ha començat a dos quarts de nou a l'Hotel Duquessa de Cardona, on s'ha allotjat Sánchez:


Aquesta reunió s'ha fet enmig de les mobilitzacions en protesta pel Consell de Ministres que aquest divendres s'ha celebrat a Barcelona.

Segons fonts de l'Ajuntament, Colau va demanar aquesta reunió fa setmanes i Sánchez va accedir a fer-la aquest divendres. Fins ahir a la nit no es van tancar els detalls de com i on es faria.

 

També hi ha hagut ple de l'Ajuntament

En paral·lel al Consell de Ministres, a l'Ajuntament de Barcelona també ha celebrat el ple municipal, malgrat que els partits independentistes van demanar que s'ajornés.

La junta de portaveus del consistori va decidir dimarts desestimar la petició d'ajornament.

 

Regulació de lloguers i comissió bilateral

Després de la reunió, i abans del ple de l'Ajuntament, Colau ha explicat a la premsa que en la reunió Sánchez s'ha compromès a legislar perquè les ciutats puguin regular el preu dels lloguers dels habitatges, que ha qualificat com el principal problema de Barcelona:

"El president s'ha compromès, ara que ha començat el tràmit parlamentari d'un decret llei sobre la durada dels contractes, a incloure-hi la possibilitat que les ciutats puguem regular els lloguers, per evitar aquestes pujades abusives que s'estan produint ara mateix a la ciutat."

Un altre compromís que Colau hauria aconseguit de Sánchez és el d'estudiar la convocatòria d' una comissió bilateral entre l'Ajuntament i el govern espanyol:

"Li hem demanat que es convoqui aquesta comissió bilateral, i s'ha compromès a parlar amb la ministra Batet per fer-la  possible. "

 

Colau s'ha queixat que aquesta comissió bilateral, prevista a la Carta Municipal de Barcelona, no s'ha reunit des de fa anys, i n'ha responsabilitzat al govern de Mariano Rajoy.

Segons ha dit, el PP té una actitud centralitzadora també amb les ciutats, i espera que el govern del PSOE canviï aquesta tendència.

La valoració general que ha fet Colau de la reunió, que  ha dit que ha durat una hora i mitja, és molt positiva:

"Vull destacar el to constructiu i propositiu de la reunió, la voluntat de reafirmar la nova etapa, no només de diàleg, sinó d'acords en benefici de la ciutadania."

 

ARXIVAT A:
Ada ColauPedro Sánchez
Anar al contingut