Globus de fang
Cartell de la cerimònia dels Globus d'Or

Acusen d'acceptar regals i suborns els periodistes que trien els Globus d'Or

Aquesta edició dels premis, que es fa en versió digital la matinada de diumenge a dilluns, arriba precedida de la polèmica que envolta l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood

Actualitzat

Amb gairebé dos mesos de retard, Hollywood obre la temporada de grans premis amb els Globus d'Or, la matinada de diumenge a dilluns, en format virtual, com ens va acostumant la pandèmia.

L'edició del 2021 arriba, a més, amb polèmica, perquè l'associació de periodistes estrangers que organitza els premis, l'HFPA, ha rebut acusacions de racisme i de corrupció.

L'associació de premsa estrangera de Hollywood ha estat molt qüestionada arran dels articles de Los Angeles Times, que ha destapat les pràctiques dubtoses d'aquests periodistes veterans, sospitosos de rebre regals i suborns de les productores i les agències de publicitat. També se'ls acusa de ser un grup molt tancat, sense cap membre afroamericà.


Més diversitat

Per tot plegat, els va demandar la periodista noruega Kjersti Flaa i se n'hi han sumat altres, com la madrilenya Rosa Gamazo, que porta 23 anys a Los Angeles entrevistant "celebrities".

"Ens veiem debilitats en relació a la nostra feina perquè no tenim l'accés que tenen ells als famosos. Em sembla una injustícia", es queixa.

Desenes de noms han firmat una carta on es demana més diversitat a l'associació de periodistes HFPA que només té 87 membres, no n'admet més i no hi ha cap persona negra.

La sèrie "Emily in Paris" ha permès que 30 periodistes passessin uns dies luxosos a la capital francesa


Luxe a París

Rosa Gamazo denuncia privilegis com el viatge de franc que van fer 30 periodistes associats per visitar els escenaris d'"Emily in Paris", "amb tres nits en un hotel de luxe, festes i regalets". La sèrie, molt qüestionada per la crítica, està nominada a millor comèdia de televisió. 

L'associació defensa aquests costums establerts i diu que cap tribunal els ha condemnat i, de moment, només semblen disposats a acceptar algun membre afroamericà.


Dues seus

Més enllà de polèmiques, la setanta-vuitena edició dels Globus d'Or té el repte d'atraure l'interès de l'espectador en una cerimònia virtual sense catifa vermella, ni convidats, ni premiats que recullin i agraeixin els guardons. Tampoc hi haurà festes posteriors, per evitar contagis.

Com a aposta segura, s'ha optat per repetir les presentadores, per quarta vegada: Tina Fey i Amy Poehler, molt conegudes als Estats Units i formades al programa de la cadena NBC "Saturday Night Live".

 

 

La gala es repartirà entre dues seus: Tina Fey a Nova York i Amy Poehler a Los Angeles.

Els nominats i els organitzadors la seguiran des del saló de ball de l'hotel Beverly Hilton, com cada any, però aquest cop amb una presència molt més reduïda, amb les taules molt separades, i amb uns convidats especials, un grup de treballadors essencials que pertanyen a col·lectius a qui volen agrair la seva feina durant la pandèmia.

El saló de ball de l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles estarà molt més buit que els anys anteriors

Netflix

A la llista de nominats, hi destaquen "Mank", en la categoria de cinema, i "The Crown", en la de sèries.

"Mank", que retrata la creació del guió de "Ciutadà Kane", podria donar-li el triomf, per primer cop, a Netflix, en l'any en què les plataformes han salvat el cinema. També és seva la segona pel·lícula amb més nominacions: "El juicio de los 7 de Chicago" i la sèrie favorita, "The Crown". En total, Netflix acapara 42 candidatures. Només "Nomadland" podria interposar-se en el seu camí.

Hi ha tres dones nominades a la millor direcció: Chloé Zhao, Emerald Fennell i Regina King. En totes les edicions anteriors juntes només hi ha hagut sis nominacions a dones.

El premi honorífic, el Cecil B. De Mille, serà per a Jane Fonda.

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut