Miguel Hurtado va destapar els abusos sexuals a Montserrat
Barcelona

Activistes contra la pederàstia afirmen que el Vaticà no té voluntat de fer neteja

Denuncien que l'Església catòlica només actua quan es veu molt compromesa i en casos molt mediàtics

RedaccióActualitzat

El fundador de l'associació NAPAC contra la pederàstia, Peter Saunders, creu que l'expulsió del cardenal Theodore McCarrick del sacerdoci per abusos sexuals no implicarà cap canvi a fons en l'actitud del Vaticà respecte als abusos en el si de l'Església catòlica.

Saunders, que va formar part durant dos anys de la comissió creada pel papa Francesc per combatre la pederàstia, assegura que el Vaticà no té cap voluntat de fer neteja perquè s'exposaria massa.

En una entrevista al programa "Preguntes freqüents", de TV3, Saunders ha dit que el papa Francesc no va visitar mai la comissió durant dos anys i que, malgrat les seves esperances inicials en el pontífex, ara creu que també forma part del problema:

"En els dos anys que jo hi era, el papa mai va visitar la comissió. Ni una sola vegada, mai. En va visitar d'altres. Però la que penso era més important, la que estava feta per protegir els nostres nens en una institució que té una història horrorosa de permetre l'abús, encobrir l'abús i de denigrar les víctimes i els supervivents."

 

En el mateix programa, Miguel Hurtado, que va destapar els abusos sexuals a Montserrat, ha apuntat que l'Església catòlica només actua quan es veu molt compromesa i en casos molt mediàtics:

"La seva principal obsessió és mantenir una bona reputació. Llavors el que sempre intenten és convèncer els pares que, pel bé de tots, el millor és gestionar-ho internament. Que el sacerdot agressor no tornarà a abusar de menors, que l'envien a un lloc on estarà més controlat."

 

 

Tots dos pensen que la cimera que s'ha de fer la setmana que ve al Vaticà per abordar la qüestió dels abusos per part de capellans catòlics no servirà perquè l'Església deixi d'encobrir els casos de pederàstia.

Segons Miguel Hurtado, el papa es va negar a acceptar l'informe que se li va presentar amb els casos d'abusos dins l'Església i, ara, es troba amb la crisi més gran del seu pontificat:

"El que s'ha de fer són coses tan bàsiques com denuciar tots els casos d'abusos a la policia, entregar a les autoritats els arxius interns, les fitxes de personal dels capellans pederastes, cessar els bisbes i cardenals que han encobert abusos,  fer lobby a favor de canviar les lleis de prescripció d'abusos sexuals i no en contra com estan fent fins ara"

" El papa Francesc no va acceptar les recomanacions de l'informe, va dir que era un informe ideològic i que no reflectia la realitat. I cinc anys i mig després, ara es troba amb la crisi més gran del seu pontificat. Perquè no ha fet els deures. El Vaticà sap què ha de fer, però no ho vol fer".

 


 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia EsglésiaAbadia de Montserrat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut