Acampada de Som Oci Nocturn a la plaça de Sant Jaume de Barcelona (ACN/Marta Casado Pla)

Acampada i vaga de fam d'empresaris i treballadors de l'oci nocturn per la reobertura

El sector porta gairebé un any i mig pràcticament tancat

RedaccióActualitzat

A l'espera que el Tribunal Superior de Justícia es pronunciï sobre el recurs que la patronal de l'oci nocturn va presentar demanant la represa immediata de l'activitat, la plataforma Som Oci Nocturn ha iniciat una acampada indefinida i una vaga de fam a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar la reobertura dels seus negocis.

Denuncien que són el sector més castigat per les restriccions de la pandèmia i que es troben en una situació devastadora després de gairebé 18 mesos tancats. Reclamen una reunió amb la Generalitat, que porten esperant des del mes de juliol, i un calendari d'obertura definitiu.

El secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, reclama al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que "es comprometi a donar-nos un calendari fix d'obertura".

El sector vol tornar a obrir amb un 50% de l'aforament, com a mínim, en l'horari habitual i amb l'activitat de ball a les discoteques.

Protesta dels representants de l'oci nocturn davant del Palau de la Generalitat (ACN/Marta Pla Casado)

Alguns dels membres de l'acampada fan també una vaga de fam per protestar contra el tancament dels locals de l'oci nocturn. "Davant de situacions desesperades, les mesures són desesperades. Al final ja no sabem com fer-ho perquè ens escoltin", diu Laura Garcia, representant de la plataforma Som Oci Nocturn. "No tenen cap intenció d'obrir l'oci nocturn. I sense toc de queda i tot el que està passant a la via pública, no entenem quina raó hi ha per continuar tancats", afegeix indignada.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de decidir en les pròximes hores sobre si l'oci nocturn pot reobrir o no.

La Generalitat ja va pronunciar-s'hi en contra al·legant raons epidemiològiques. Pel govern, reobrir l'oci nocturn podria tenir conseqüències nefastes per a tota la societat. Afirma que ara mateix no convé prendre mesures arriscades, almenys, diu, fins que no arrenqui el curs escolar.

Aquest dimecres, en la presentació de les Festes de la Mercè, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha mostrat partidària d'obrir els locals nocturns i discoteques per evitar situacions com les que van passar a les festes de Gràcia i de Sants, on hi va haver aldarulls quan la policia intentava desallotjar l'espai públic on es feien botellots.

En el mateix sentit, també Mossos i Guàrdia Urbana fa dies que demanen que l'oci nocturn torni a obrir i que els joves tinguin un espai on fer festa que no sigui la via pública, on es fan botellots multitudinaris.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Salut
Anar al contingut