Joves al Parc de l'Espanya Industrial la matinada d'aquest dissabte
L'Ajuntament de Barcelona reforçarà la presència policial també en punts de més afluència de gent
Barcelona

Botellons multitudinaris i aldarulls a les festes de Sants, on ha intervingut la policia

La policia ha fet fora els concentrats al Parc de l'Espanya Industrial amb una actuació que ha acabat passades les 4 de la matinada

RedaccióActualitzat

La festa major del barri barceloní de Sants no es queda curta d'aglomeracions i botellons en comparació amb la de Gràcia.

Si a les festes gracienques anaven passant de plaça en plaça, a Sants la festa es concentra al Parc de l'Espanya Industrial, on aquesta nit i matinada de dissabte s'han aplegat prop de 3.000 persones.

Molts joves s'han acostat al Parc de l'Espanya Industrial, pels concerts de la festa alternativa, on actuava l'Orquestra Tumultuosa. Fins que la policia no els ha fet fora, el parc s'ha convertit en un espai de borratxera, balls i pixum.

A quarts d'una de la matinada ha acabat l'última actuació musical al recinte, però les persones que hi havien anat han continuat la festa.

Amb l'aparició de la policia, hi ha hagut corredisses i salts de tanques. També llançament d'ampolles a la línia policial. Alguns joves han mogut contenidors al mig del carrer.

A partir de les 3 de la matinada, els agents antiavalots han insistit a la gent que se n'anés. A les 4, amb la Guàrdia Urbana per una porta i els Mossos per l'altra, s'ha començat a buidar el recinte, amb alguns moments de tensió.
 

La comissió de festes i Interior admeten la dificultat d'impedir-los

Pol Bridgewater, vicepresident de la federació de carrers de la festa major de Sants
Pol Bridgewater, vicepresident de la federació de carrers de la festa major de Sants

Pol Bridgewater, vicepresident de la federació de carrers de la festa major de Sants, ha explicat al 324 que és difícil impedir aquesta mena d'aglomeracions fora dels espais oficials de la festa:

"Des dels carrers de la festa major de Sants ja ens hem anat adaptant als esdeveniments. Molts carrers han ampliat els perímetres, els han fet més segurs per impedir aglomeracions fora del recinte de la festa major a cada carrer. Ara bé, tot el que passa fora d'aquest horari i de l'espai, com el que hem vist a l'Espanya Industrial o la carretera de Sants, és molt difícil actuar-hi."

Bridgewater ha suggerit que, si els equips de neteja arribessin abans i hi hagués més desplegament policial, potser es podrien reduir aquesta mena de concentracions.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat que era necessari mantenir el toc de queda "per prevenir botellons" i per una qüestió "de salut pública, no d'ordre públic", com va argumentar el TSJC en rebutjar continuar-lo aplicant, per exemple, a Barcelona.

Elena ha defensat que els efectius policials "s'han incrementat un 25% en relació amb el 2019" però ha afegit que la gestió és "complexa". "No podem contractar d'un dia per l'altre centenars de Mossos. El que hem de fer és prestar servei en col·laboració amb ajuntaments", ha afirmat.

La festa major de Sants acaba aquest dissabte.

ARXIVAT A:
Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut