Manresa

Treballadors de Pirelli s'assabenten que els acomiaden quan l'empresa els nega l'entrada

Sorpresa desagradable per als treballadors de Pirelli quan aquest dimecres han arribat a treballar a la fàbrica de Manresa. S'han trobat a l'entrada de la planta un grup de guàrdies de seguretat que els demanava el carnet de l'empresa i el DNI, per identificar-los. A alguns no els han deixat entrar i els han comunicat que estaven acomiadats. D'aquesta manera, la multinacional italiana ha començat a executar l'expedient de regulació d'ocupació que preveia l'acomiadament de 257 persones. Els fins ara treballadors de Pirelli han mostrat la seva indignació per la manera com se'ls ha tractat.

Actualitzat
Els treballadors de Pirelli afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) s'han assabentat de la seva situació quan s'han presentat a les portes de la factoria de Manresa per entrar a treballar, segons han denunciat els treballadors. La direcció de la multinacional de Pirelli ha començat a fer efectius els acomiadaments de l'ERO, que afecta un total de 257 treballadors de la planta de Manresa.

Una dotzena de guàrdies de seguretat contractats especialment per la direcció de la multinacional italiana per aquesta jornada, comunicaven els acomiadaments als treballadors a l'entrada de la fàbrica. Sense avís previ, els empleats s'han trobat que els guàrdies, amb una llista a la mà, els demanaven el seu nom i DNI i els comunicaven si podien entrar a treballar a la planta, o si estaven acomiadats. En aquest cas, els lliuraven una carta. La situació s'ha repetit en tots els torns de treball.

Xavier de Gregorio, delegat sindical de la CGT a Pirelli, ha explicat que Pirelli ha triat "la pitjor manera" de comunicar els acomiadaments. A més, Gregorio ha considerat "molt greu" que el comitè d'empresa no s'hagi presentat a l'empresa per tal d'informar els treballadors. Durant tot el dia a les portes de la fàbrica només hi ha hagut representants de la CGT i de la USOC. En canvi, els sindicats majoritaris del comitè, CCOO i la UGT, no hi eren.

L'expedient de regulació d'ocupació de Pirelli afecta un total de 257 treballadors, 43 dels quals s'han acollit de forma voluntària a les condicions de l'expedient, mentre que 88 són baixes per prejubilació. La resta són acomiadaments.
Anar al contingut