Barcelona

Lara demana diàleg perquè la independència és "un mal irreparable" per a tots

"No em puc creure la independència de Catalunya dins de la Unió Europea", ha assegurat Lara, molt escèptic sobre la possibilitat de reformar tots els estatuts de la UE per unanimitat per donar cabuda a un nou estat membre.

RedaccióActualitzat
El president del Grup Planeta, José Manuel Lara, ha fet aquest diumenge una crida al diàleg perquè considera que la independència de Catalunya seria "un mal irreparable" per a les dues parts, i ha afegit que jugar amb els sentiments dels ciutadans és perillós.

Ha dit que el nacionalisme català "és un sentiment, però despertar el sentiment anticatalà n'és un altre", per la qual cosa el desenllaç pot ser frustrant per a la ciutadania, segons ha comentat en el tradicional dinar celebrat a Barcelona previ a l'entrega del Premi Planeta.

A més, ha afirmat que el grup traslladaria a Madrid els segells en castellà -"per lògica", ha dit- però mantindria a Barcelona les editorials catalanes i els premis en català com el Ramon Llull, sobre el qual ha ironitzat dient que no se l'emportaria mai a Conca.

"Si en una casa hi ha quatre germans i un se sent maltractat, seguin a parlar, perquè, si no, se n'anirà de casa", ha exemplificat.

Ha assumit que una gran majoria dels catalans no se sent "ben tractat a l'equip economicofinancer" d'Espanya, i per això considera necessari negociar amb algú que se sent maltractat.

Lara també ha criticat que durant molts anys els polítics no han sabut dialogar i han empitjorat la situació, amb "visites oficials de llançar-se els trastos". En aquest sentit, ha exigit que deixin de dir "mitges veritats" sobre el que implicaria la independència de Catalunya.

"No em puc creure la independència de Catalunya dins de la Unió Europea", ha assegurat Lara, molt escèptic sobre la possibilitat de reformar tots els estatuts de la UE per unanimitat per donar cabuda a un nou estat membre.

Wert, Mas i Mascarell, junts a la mateixa taula

Lara ha confirmat que el ministre de Cultura, José Ignacio Wert, acudirà dilluns a l'entrega del Premi Planeta i compartirà taula amb ell mateix, amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
Anar al contingut