Lleida

Àngel Ros denuncia que s'intenta municipalitzar l'organització del referèndum

L'alcalde de Lleida creu que serà "una mínima expressió" el nombre d'ajuntaments presidits per socialistes que sortiran del marc legal

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Lleida espera rebre aquest divendres l'informe dels serveis jurídics per respondre finalment si el consistori cedirà o no els locals municipals per al referèndum.

L'alcalde, Àngel Ros, ha avançat, però, que molt probablement la resposta serà negativa, atenent-se a la suspensió cautelar de la llei del referèndum per part del Tribunal Constitucional.

"Suposo que al llarg del dia d'avui em donaran aquest informe. Però, vaja, amb la sentència del Tribunal Constitucional crec que el tema quedarà clar des d'un punt de vista legal. I sempre he mantingut que l'Ajuntament de Lleida complirà amb la legalitat, estarà dintre de la llei."

L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, ha denunciat que s'està intentant municipalitzar l'organització del referèndum.

Ros ha negat que el partit socialista sancioni els alcaldes que col·laborin amb el referèndum. Concreta, però, que seran "mínims" els ajuntaments del PSC que voldran, diu, sortir del marc legal.

"Jo estic segur que serà la mínima expressió el nombre d'ajuntaments presidits per socialistes que puguin sortir del marc legal. La nostra voluntat no és imposar cap sanció; el que sí que, òbviament, tothom que surti del marc legal tindrà les conseqüències de sortir d'aquest marc legal."

Àngel Ros continua defensant una solució que passi per trobar un marc diferent de relació amb la resta d'Espanya, com un model federal o una reforma de la Constitució.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut