Grups de manifestants subjecten una tanca en la protesta contra l'amnistia davant la seu del PSOE (EFE/Rodrigo Jiménez)
Grups de manifestants subjecten una tanca en la protesta contra l'amnistia davant la seu del PSOE (EFE/Rodrigo Jiménez)

10 detinguts en la catorzena nit de protestes contra l'amnistia davant la seu del PSOE

Unes 4.000 persones s'han concentrat al carrer Ferraz el mateix dia de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol

Redacció/AgènciesActualitzat

Unes 4.000 persones, segons les dades provisionals de la delegació del govern espanyol a Madrid, s'han manifestat aquest dijous al vespre davant la seu del PSOE, al carrer Ferraz, per catorzena nit consecutiva.

Ha tornat a ser una nit amb incidents i càrregues policials, que s'ha saldat amb un balanç de deu detinguts i set ferits lleus, un dels quals agent de policia.

Hores després de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, centenars de persones s'han concentrat a la seu del PSOE, l'endemà d'una concentració que va acabar amb càrregues policials i més d'una dotzena de detinguts.

Llançament de bengales en la protesta d'aquest dijous al carrer Ferraz de Madrid
Llançament de bengales en la protesta d'aquest dijous al carrer Ferraz de Madrid (EFE/Rodrigo Jiménez)

La concentració ha començat poc abans de les vuit del vespre sense incidents i la tensió ha anat creixent a mesura que ha anat passant el temps. Hi ha hagut llançament de bengales cap als agents, que han advertit els participants.

A mesura que ha anat avançant la nit, i seguint el patró de dies anteriors, alguns manifestants més radicals, molts d'ells encaputxats i fent la salutació feixista, s'han anat situant a la part capdavantera de la concentració i han llançat objectes cap a la línia policial.

Pocs minuts abans de la mitjanit hi ha hagut les primeres càrregues policials.

La majoria de consignes han estat contra Pedro Sánchez i Carles Puigdemont i els participants han cremat algunes banderes estelades.

Manifestants cremen una bandera estelada a la concentració davant la seu del PSOE
Un grup de manifestants crema una bandera estelada a la concentració davant la seu del PSOE (EFE/Rodrigo Jimenez)


A la concentració hi ha hagut força presència d'organitzacions d'extrema dreta i s'hi han cridat consignes racistes, masclistes i homòfobes. També s'hi han vist banderes franquistes o de partits d'extrema dreta, com Democràcia Nacional.

Fins i tot s'ha desplegat una pancarta amb els codis d'agents de la Policia Nacional que han aparegut en canals de Telegram com a autors de suposats "abusos policials" o que s'haurien fet passar per manifestants en altres dies de protestes.

A la concentració també hi havia un taüt fet amb cartró en què s'hi simulava la mort de la democràcia espanyola, i pancartes en què s'acusava de "traïdors, lladres, guerracivilistes i estafadors" el PSOE i Pedro Sánchez.

Manifestació aquest dijous al vespre davant la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)
Manifestació, aquest dijous al vespre, davant la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)

 

ARXIVAT A:
InvestiduraPSOEAmnistia
Anar al contingut