Sortida de la Carrera de la Dona de les Fonts de Montjuïc (EFE)
Sortida de la Carrera de la Dona de les Fonts de Montjuïc (EFE)
Barcelona

34.000 dones corren pel càncer de mama pels carrers de Barcelona

La Carrera de la Dona fa rècord de participants i destina els diners recaptats a la investigació

Actualitzat

La Carrera de la Dona ha arribat aquest diumenge a Barcelona, i amb rècord de participants. Fins a 34.000 dones han corregut pels principals carrers de la ciutat, 3.000 més que l'any passat. És la màxima participació a tot l'estat i la més gran dels seus 14 anys d'història.

És l'esdeveniment esportiu femení més gran que es fa a Europa, però és també una festa solidària i reivindicativa. Els diners recaptats es dedicaran a la investigació i a l'atenció de dones afectades de càncer de mama i les seves famílies.

 

 

Entre les participants, veteranes i debutants, de totes les edats. Totes amb il·lusió, sigui quina sigui la forma física.

El recorregut ha començat a les fonts de Montjuïc i ha acabat a l'avinguda Rius i Taulet. Set quilòmetres i mig pel mig de Barcelona. Corrent o caminant, majoritàriament en colla, i, en moltes ocasions, en record de dones que, malauradament, no han pogut guanyar la batalla al càncer de mama.

 

La guanyadora ha estat Meritxell Soler amb un temps de 29' i 10". Sara Loehr i Montse Carazo han completat el podi.

Regals polèmics

No és el primer any que sorgeix la polèmica pels regals que els patrocinadors obsequien les participants a la Cursa de la Dona. Moltes dones critiquen el contingut sexista dels regals que van directament relacionats amb els patrocinadors, per això n'hi ha que suggereixen que la Cursa o canvii els obsequis o de marques patrocinadores.

 

 

A les bosses de regals s'hi trobaven productes de neteja, dietètics, pintaungles, productes de bellesa i revistes de moda, que moltes dones consideren reforcen uns esterotips que s'haurien de superar.

 

 

 

ARXIVAT A:
FeminismeCàncer
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut