Un centre de recerca en la lluita contra el coronavirus (EFE/J.L. Cereijido)
Un centre de recerca en la lluita contra el coronavirus (EFE/J.L. Cereijido)

201 contagis nous i 33 morts per coronavirus en 24 hores a Catalunya

Les defuncions a Espanya baixen un dia més amb 143 en les últimes 24 hores, mentre que hi ha hagut 621 noves infeccions

RedaccióActualitzat

El coronavirus continua confirmant una dolorosa tendència a la baixa. El nombre de morts i de contagis es manté baix, tot i que encara es registren casos nous i hi ha morts per Covid-19. En les últimes 24 hores, 33 persones han mort (divendres en van ser 31) i 201 s'han encomanat (divendres, 386).

En total, al país hi ha 60.605 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). A més, però, hi ha 172.150 casos possibles d'infecció de coronavirus amb símptomes i detectats per un professional sanitari.

 

 
 

Des de l'inici de la pandèmia han mort 6.408 persones.

 

 

A les UCI encara queden 408 persones ingressades per la malaltia. Una xifra que baixa dia rere dia. Des de l'inici de l'epidèmia, un total de 3.941 persones han estat ingressades de gravetat, segons les dades del Departament de Salut.

Les altes continuen creixent i ja són 34.427 les persones que han abandonat l'hospital després de la recuperar-se del coronavirus.

 

 

 

Més de 47.000 contagis a les residències

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 12.473 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 34.624 són casos sospitosos. Això suma més de 47.000 residents del total de 64.000 que hi conviuen.

El nombre de contagis, però, sembla que s'alenteix. En 24 hores hi ha hagut 67 contagis nous confirmats i 557 de possibles.

A més, 4.070 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

 

11.109 morts, segons les funeràries

Les xifres que les funeràries fan arribar al Departament de Salut inclouen ja 11.109 morts coronavirus, 59 més que divendres. Són casos confirmats amb Covid-19 i sospitosos.

D'aquestes, 3.294 han mort a una residència, 148 a un centre sociosanitari i 609 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per falta d'informació.


Menys morts a Espanya

En les últimes hores, la xifra de víctimes mortals a causa de la Covid-19 a Espanya ha baixat respecte al dia anterior. En total s'han comptabilitzat 143 morts, la xifra més baixa des del cap de setmana passat.

 

El còmput global de persones que han mort és de 26.621. mentre que la xifra total de casos confirmats des de l'inici de la pandèmia és de 224.390. En les últimes 24 hores s'han registrat 621 nous casos confirmats, en un repunt molt dèbil respecte el dia anterior.

El nombre de pacients que han superat la malaltia és de 136.166.

 

Dilluns, a la fase 1

Amb aquestes dades, els ciutadans del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, les tres úniques regions sanitàries que dilluns passen a la fase 1 del desconfinament, podran desplaçar-se lliurement dins d'aquests territoris i canviar de municipi per fer visites a familiars o amics, compres o per oci, però això no implica que puguin instal·lar-se en una segona residència. Tot i així no hi podrà haver en una reunió familiar més de deu persones.

Les especificacions que publica avui el BOE també atorguen als governs de les comunitats autònomes la possibilitat de modificar les franges horàries perquè infants, gent gran i esportistes puguin sortir al carrer, movent-les dues hores amunt o avall per evitar, per exemple, les hores de més sol.

 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
Anar al contingut