Pancartes a favor de l'avortament lliure durant una protesta davant del Ministeri de Justícia. (Foto: EFE)
Pancartes a favor de l'avortament lliure durant una protesta davant del Ministeri de Justícia. (Foto: EFE)
Madrid

2.000 metges i psicòlegs signen un manifest per demanar la retirada de la reforma de l'avortament

Gairebé 2.000 metges i psicòlegs han firmat un manifest titulat "Cap canvi és convenient quan una norma està d'acord amb la realitat social i sanitària del país", per demanar la retirada de la reforma de l'avortament que impulsa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. Aquests professionals del sector sanitari, entre els quals hi ha el doctor Santiago Dexeus, veuen l'avantprojecte de llei com una autèntica regressió i un perill per a la salut i la vida de les dones.

RedaccióActualitzat

Prop de 2.000 professionals del sector sanitari de tot l'Estat demanen la retirada de l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament a través d'un manifest. El text ha estat presentat aquest divendres pel ginecòleg Javier Martínez Salmeán, pare de la fecundació "in vitro" a l'Estat; el Dr. Santiago Dexeus, la presidenta de l'Associació Espanyola de Neuropsiquiatria, Eudoxia Gay, i per l'experta en diagnòstic prenatal Pilar Martínez Ten.  

Els signants del manifest, titulat "Cap canvi és convenient quan una norma està d'acord amb la realitat social i sanitària del país", no volen que la política faci servir els metges per aconseguir les seves finalitats i han volgut recordar que "avui en dia les dones que recorren a una interrupció voluntària de l'embaràs ho fan perquè afronten un embaràs no desitjat o imprevist" i no es pot donar l'esquena a aquestes realitats.

Entre els signants hi ha un 61% de metges, un 21% de llevadores i infermeres i un 13% de psicòlegs, que adverteixen que si la reforma tira endavant -escenari que no volen ni contemplar-" augmentarà de forma preocupant el nombre de dones amb problemes psicològics i físics."

En declaracions a Catalunya Ràdio, el Dr. Santiago Dexeus, un dels signants del manifest, ha advertit que "som davant d'un flashback terrorífic" i que creu que l'objectiu de l'avantprojecte de reforma de llei és "atemorir les dones i deixar-les sense veu pròpia."

A l'acte de presentació del manifest hi ha assistit la vicepresidenta general del PSOE, Elena Valenciano, que ha volgut mostrar el seu suport als signants.

Anar al contingut