L'avió s'ha estavellat prop de l'aeroport quan intentava aterrar
L'avió s'ha estavellat prop de l'aeroport quan intentava aterrar

14 morts en l'accident d'una avioneta turística que feia excursions de pesca a l'Amazones

L'aparell havia sortit de Manaus i portava un grup de turistes que havien contractat un passeig per anar a pescar

Els catorze ocupants d'una avioneta que s'ha estavellat a l'Amazònia han mort en l'accident. L'aparell havia sortit de Manaus i portava un grup de turistes que havien contractat un passeig per anar a pescar.

L'aparell, un Embraer EMB-110 Bandeirante turbohèlix, havia sortit de Manaus, capital de l'estat d'Amazones, rumb a Barcelos, a uns 400 quilòmetres.

12 turistes havien contractat una excursió, però l'avioneta ha caigut poc abans de l'aterratge enmig d'una forta tempesta.

Tots els turistes i els dos tripulants, tots de nacionalitat brasilera, han mort a l'acte. Els cossos seran traslladats aquest diumenge a Manaus.

L'avió pertanyia a Manaus Aerotáxi, una empresa de taxi aeri amb base a Manaus. Segons les autoritats aeronàutiques brasileres, fa més d'una dècada que operava.

Les restes de l'avió accidentat a Barcelos
Les restes de l'avió accidentat a Barcelos (Reuters/Wellington Melo)

Es van quedar sense pista d'aterratge

La policia brasilera investiga les causes de l'accident. Segons el secretari de seguretat de l'estat d'Amazones, Vinicius Almeida, l'avió hauria fet curt amb la pista d'aterratge del petit aeroport de Barcelos. 

Segons els mitjans locals, Manaus Aerotáxi assegura que tant la tripulació com l'avió complien tots els requisits per volar.

Barcelos és una petita ciutat enmig de la selva amazònica. Viu de l'agricultura i el turisme, i té a la pesca esportiva un dels seus atractius més grans. El setembre és el mes que comença la temporada alta de pesca al riu Amazones. 

ARXIVAT A:
BrasilAmazònia
Anar al contingut