120 policies i guàrdies civils imputats per les càrregues de l'1-O

La impossibilitat d'identificar els agents ha estat el principal motiu de l'arxivament de moltes altres denúncies

Judit PerpinyàActualitzat

Dos anys després de l'1 d'octubre, als jutjats catalans hi ha, almenys, 120 policies nacionals i guàrdies civils imputats per violència policial el dia del referèndum. La impossibilitat d'identificar els agents ha estat el principal motiu de l'arxivament de moltes altres denúncies. Diem "almenys" perquè de recompte oficial fet pel Tribunal Superior de Justícia no n'hi ha.


Demarcació de Barcelona

Hi ha un total de 72 agents imputats: 50 a la capital, 15 a Mataró i 7 a Manresa.

El vaixell insígnia de les investigacions arreu del país és al jutjat número 7 de Barcelona. Hi ha 50 policies imputats. El jutge Francisco Miralles i l'Audiència han estat receptius a la tesi de l'Ajuntament de Barcelona que, com a acusació particular, busca acreditar, més enllà de comportaments personals, que l'objectiu de l'operatiu era generar pànic.

Els pròxims 24 i 25 d'octubre declararan els vuit inspectors que coordinaven l'acció sobre el terreny.

L'Ajuntament de Barcelona demana que s'investiguin 28 policies més en la causa de l'1-O:

 


Demarcació de Girona

És la segona gran causa del país, amb 35 agents imputats.

Divendres començaran a declarar 26 d'aquests policies, acusats de tortures, lesions i delictes contra els drets individuals. Hauran de passar pel jutjat d'instrucció número 2 de Girona, que és el que s'encarrega de la querella conjunta presentada per més de 200 ferits el dia del referèndum.


Demarcació de Tarragona.

A Tarragona i l'Ebre hi ha quatre jutjats investigant casos de lesions per l'1-O.

A Amposta segueixen actives les denúncies que fan referència a cinc agents per les càrregues a Sant Carles de la Ràpita i contra sis agents per les de Roquetes.

A Tarragona continuen actius dos casos de lesions contra tres agents. A Valls, un jutjat ha enviat a judici un altre agent per les càrregues de Sarral.

Demarcació de Lleida

Encara no se sap el nombre d'agents acusats per les càrregues policials de l'1-O.

Els advocats d'Advocacia per la Democràcia denuncien falta de col·laboració de les institucions de l'Estat per identificar-los. Fins ara hi ha hagut tres judicis que han acabat amb sentències absolutòries, i hi ha una quinzena de causes pendents de judici per les càrregues policials.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàPolicia NacionalGuàrdia Civil
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut