Una producció amb coproducció de TV3

S'estrena "Suro"als cinemes, l'òpera prima de Mikel Gurrea

Mikel Gurrea estrena "Suro" a les sales comercials. La primera pel·lícula del director basc està protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López, i malgrat la seva curta vida, ja ha guanyat tres premis al festival de Sant Sebastià, d'entre els quals el de millor guió basc. És una coproducció amb la participació de TV3.

"Suro" arriba als cinemes el 2 de desembre. El primer llargmetratge del director Mikel Gurrea es va estrenar a la  70 edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, on va guanyar el Premi FIPRESCI de la Crítica, l'Irizar a la millor pel·lícula basca i el millor guió basc, signat per Mikel Gurrea i per Francisco Kosterlitz. El 18 de novembre inaugurarà la 29a edició de l'Alternativa, Festival de Cinema Indenpendent de Barcelona.

Vicky Luengo ("Antidisturbios", "Chavalas") i Pol López ("El sustituto", "Vergüenza") encapçalen un repartiment que completen tant actors no professionals com llevaires i treballadors del bosc provinents de comarques com l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva o el Maresme.

A punt de tenir el seu primer fill, l'Elena i l'Ivan decideixen deixar la ciutat i traslladar-se al bosc per reactivar l'explotació de suro que ella ha heretat. Quan acullen un treballador en situació irregular a casa seva, la parella posa a prova el seu sentit de la solidaritat i tolerància i descobreixen així fins on estan disposats a arribar per aconseguir el seu somni.

La pel·lícula és una producció de les productores catalanes Lastor Media, Malmo Pictures, Nocturna Pictures i Irusoin  en coproducció amb TV3, amb la col·laboració de l'empresa basca Irusoin i el suport de l'ICEC, l'ICAA, EiTB i Media Creative Europe.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut