Una coproducció de TV3

Inici del rodatge de "Suro", primer llargmetratge del cineasta Mikel Gurrea

Vicky Luengo i Pol López són els protagonistes de "Suro", l' òpera prima de Mikel Gurrea que s'està rodant en diferents localitats de l'Empordà, un repartiment que completen tant actors no professionals com llevaires i treballadors del bosc

Ha començat el rodatge de la coproducció de TV3 "Suro", primer llargmetratge de Mikel Gurrea, que s'allargarà fins al 19 d'agost en diferents localitats de l'Empordà. Amb guió del mateix Mikel Gurrea i amb Francisco Kosterlitz com a coguionista, la pel·lícula està protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López. Julián Elizalde du la direcció de fotografia.

La trama de "Suro" ens porta als boscos de l'Alt Empordà. A punt de tenir el seu primer fill, l'Elena i l'Ivan decideixen deixar la ciutat i traslladar-se al bosc per reactivar l'explotació de suro que ella ha heretat. Quan acullen un treballador en situació irregular a casa seva, la parella posa a prova el seu sentit de la solidaritat i tolerància i descobreixen, així, fins on estan disposats a arribar per aconseguir el seu somni:

"Suro" pivota sobre la tensió entre el de dintre i el de fora, entesa com la tensió entre locals i forans, però sobretot entesa com a conflicte entre el que pensem i el que finalment fem; entre el que projectem i el que materialitzem; en definitiva, entre el que som i el que deixem veure: "M'interessa observar com els meus personatges, l'Elena i l'Ivan, afronten qüestions que són comunes a tota la meva generació: viure al medi rural o a la ciutat? Tenir fills o no tenir-ne? On criar-los? Treballar per als altres o tenir el nostre propi negoci? Podem fugir d'una crisi tant personal com professional? Podem ser autosuficients, ecologistes, tolerants, lliures, diferents als nostres pares?" - Mikel Gurrea

Completen el cartell tant actors no professionals com llevaires i treballadors del bosc provinents de comarques com l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva o el Maresme.

La pel·lícula ha participat en mercats de festivals i ha rebut premis, entre els quals destaca el premi al millor projecte a la residència artística Ikusmira Berriak del Festival de Sant Sebastià.

"Suro" és una producció de Lastor Media i Malmo Pictures amb la col·laboració de l'empresa basca Irusoin, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'ICAA, EiTB i Media Creative Europe.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut