Sopa freda de blat de moro

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 carcassa de pollastre

    6 ales de pollastre

    2 pastanaga

    2 porros

    2 alvocats

    1 llima

    1 cullerada de mantega

    1 llauna de cebes 

    1 llauna de blat de moro

    aigua mineral

    coriandre

    sal

    pebre negre

    oli OVE

PREPARACIÓ

Dins d'una safata amb paper sulfurat torrem al forn la carcassa i les ales del pollastre a  220º, durant 30 minuts.

Netegem, pelem i tallem els porros i la pastanaga. 

Escorrem les cebetes i les deixem en remull en aigua mineral uns 15 minuts.

A l'olla de pressió, hi posem tres litres d'aigua mineral i fem bullir, durant 20 minuts, les carcasses i ales ja torrades, les pastanagues i els porros pelats i prèviament tallats a la mida d'una mossegada.

Escorrem les cebes i les saltem en una olla grossa amb una cullerada de mantega.

Escorrem i esbandim el blat de moro i l'afegim a les cebes. Ho acabem d'enrossir tot plegat, 5 minuts.

Afegim 1 litre de brou de pollastre i deixem que faci xup-xup durant 15 minuts. Després ho deixem temperar.

Pelem i tallem els alvocats, els posem en un bol i hi posem suc de llima, pebre negre i sal. Ho remenem i ho posem a la nevera.

Traiem unes 10 fulles de coriandre, les piquem i les afegim al bol de l'alvocat.

Un cop la sopa sigui tèbia, hi afegim l'alvocat que teníem a la nevera, ho triturem dins de l'olla amb la batedora i ho colem.

Ho servim amb una miqueta de coriandre més picat, pebre negre i un raig d'oli OVE.