Cebiche de llobarro

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El llobarro és un peix blanc de carn rica en proteïnes de bona qualitat, poc fibrosa i baixa en greixos. Per això té una textura tendra i un gust suau. "Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g filet de llobarro sense pell. Descongelat després d'almenys 5 dies de congelació.

    2 moniatos

    Xili vermell

    Ceba morada

    100 g blat de moro cancha

     

    Per a la llet de tigre

    100 ml llet de coco

    2 llimes

    1/2 taronja

    1 xili vermell fresc que no piqui

    1/2 xili vermell picant o al gust

    1/2 manat de fulles de coriandre fresc

    1 raig d'oli d'oliva verge extra

    Sal

     

    Per al fumet

    1 llimona

    1 gra d'all

    Julivert

    Espines, cap i retalls d'un llobarro

     

     

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla al foc amb aigua i quan arrenqui el bull i hi afegim dos moniatos amb pell que haurem netejat molt bé. Tirem una mica de sal i coem durant 30 minuts.
  2. Netegem les espines i el cap del llobarro i el posem en una altra olla. Tallem una rodella de llimona, aixafem un gra d'all i agafem un manat de julivert i ho afegim en aquesta olla. Tirem aigua només fins a cobrir els ingredients i posem l'olla al foc. Ha de bullir durant 30 minuts a foc baix. Retirem del foc l'olla, deixem reposar 30 minuts i colem el fumet. Recuperem la carn del peix que trobem a les espines i al cap i la reservem.
  3. Els moniatos que tenim cuits, els pelem, els tallem a daus i els reservem en un bol.
  4. En una cassola, tirem un raig d'oli i 100 g de blat de moro tipus cancha, per fregir, tapem i la posem al foc. Fregim fins que el blat de moro estigui dauradet, uns 50 segons. El traiem i el posem en un plat amb paper absorbent que retirem quan ja hagi xuclat l'oli.  Salem el blat de moro. 
  5. Tallem mitja ceba morada a juliana fina i la reservem en un altre bol.
  6. En un got americà posem la carn de peix del fumet, 100 ml de llet de coco, el suc de 2 llimes, el suc de mitja taronja, 1/2 xili picat buidat, 1/2 manat de fulles de coriandre, 40 ml de fumet, un raig d'oli d'oliva verge extra i sal. Buidem un xili vermell fresc no picant. El tallem a rodelles, en reservem la meitat per emplatar i la resta l'aboquem al got americà. Turbinem i colem aquesta llet de tigre a una gerreta. Reservem.
  7. El llobarro ha d'haver estat congelat almenys 5 dies per poder-lo menjar cru. Ja descongelat, tallem els filets de llobarro sense pell a daus petits i els reservem en un altre bol.
  8. Emplatem en un pla soper amb els daus de moniato al centre envoltats amb els daus de llobarro, la ceba en juliana, el blat de moro fregit i les rodanxes de xili no picant. Al damunt, hi col·loquem unes fulles de coriandre per decorar.  Aboquem pel voltant la llet de tigre. Si voleu que el peix estigui més cuit en la llet de tigre, remeneu i deixeu reposar una estona el cebiche.
Anar al contingut