Patates farcides de fetge d'ànec fresc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Lores
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar

INGREDIENTS

  • 12 patates
  • oli d'oliva
  • oli de gira-sol
  • vainilla
  • 400 g de fetge d'ànec i els retalls
  • 1 tassa de brou d'aviram concentrat
  • 1 bossa de quicos
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el fetge d'ànec tallat a trossos en un bol, juntament amb la sal i el pebre, i aixafeu-lo bé amb una forquilla fins que quedi una pasta ben fina.

A continuació, peleu les patates, talleu-ne les puntes, talleu la part central de la patata amb un buidador de pinya, i després, aquesta altra part foradeu-la pel mig amb un buidador de cors de poma.
Seguidament, poseu-les a confitar en un cassó amb oli d'oliva abundant a foc suau. Quan ja estiguin confitades, retireu-les del cassó, escorreu-les i farciu-les amb la pasta de fetge d'ànec.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu un tall de fetge fins que quedi ben daurat.

Per fer la salsa d'au poseu en un cassó el brou d'aviram amb els retalls de fetge d'ànec i deixeu-ho coure fins que quedi una salsa ben reduïda.

Mentrestant, poseu en una safata les patates farcides i el fetge saltat, i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 135 graus.

Per fer l'oli de vainilla, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i la vainilla i deixeu-ho confitar a foc suau durant uns 10 minuts.

Per fer la pols de blat de moro, poseu a la Thermomix els quicos i tritureu-los fins que quedin ben picats.

I ja per acabar, emplateu les patates a un costat del plat, el foie saltat a l'altre, salseu-ho tot amb la salsa d'au i amb l'oli de vainilla i guarniu el plat amb la pols de blat de moro.