Nyoquis d'escalivada

INGREDIENTS

  • 600 g de patates

    200 g de grana padano

    200 g de farina

    100 g de pebrot escalivat

    90 g de tomàquet sec en oli

    3 "piparres"

    Mantega

    Cibulet

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem i ratllem les patates que haurem bullit prèviament amb la pela.
  2. Hi afegim la farina i ho anem barrejant perquè s'hi vagi integrant.
  3. Turbinem el pebrot escalivat fins que ens quedi un puré i l'integrem a la massa, juntament amb una mica de pebre i sal.
  4. Hi afegim el grana padano, ratllat, i ho tornem a integrar fins que tinguem una massa homogènia.
  5. Posem una mica de sèmola o farina a la fusta, tallem la massa en quatre porcions i anem treballant cada porció perquè tingui forma de xurro.
  6. De cada xurro, en fem bocins de dos centímetres. Podem fer la forma de nyoqui amb un estri especial, amb una forquilla o amb els dits.
  7. Coem els nyoquis en aigua bullent amb sal. Quan veiem que suren, ja els podem treure i els anem passant a una paella on haurem fos mantega. Hi afegim tomàquet sec en oli tallat a bocins, juntament amb les "piparres" tallades a rodelles fines. Ho saltem tot junt i ja ho podem emplatar.
  8. Ho emplatem amb una mica de cibulet tallat menut per damunt.
Anar al contingut