Amanida de patata amb cruixent de pernil

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'api és una hortalissa molt lleugera, de gust amarg i fort, que aporta molta aigua, fibra i vitamines i minerals antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de patata morada 

    200 g d'edamame en beina 

    50 g de pernil salat 

    40 g de barreja de fruita seca 

    60 ml d'oli OVE 

    30 ml de vinagre de sidra 

    2 branques tendres d'api 

    1 poma Granny Smith  

    Mitja llimona  

    Nou moscada  

    Pebre negre  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tenim aigua al foc i quan bulli hi aboquem 200 g d'edamame en beina. Ho bullim 2 minuts. Quan és cuit el traiem amb una aranya i el reservem en un plat. Un cop temperats, els desgranem i els reservem en un bol.  
  2. Estenem 50 g de làmines de pernil salat perquè s'airegi. Després l'enfornarem 20 minuts a 180º.  
  3. Afegim a la mateixa olla de l'edamame, 500 g de patata morada amb sal. Les bullirem 30 minuts. 
  4. Tallem 1 poma Granny Smith a juliana i l'afegim al bol on hi tenim l'edamame. 
  5. Tallem a trossos 3 branques d'api i els afegim al bol. 
  6. Tallem les patates ja temperades a mida mossegada i les afegim al bol. 
  7. Ho amanim amb nou moscada, que ratllem, sal i pebre. Ho integrem tot. 
  8. Trenquem amb el ganivet 40 g de fruita seca. La posarem en un bol petit i hi afegim 20 ml d'oli d'oliva, 10 ml de vinagre de sidra, el suc de mitja llimona, que colarem. Ho lliguem amb varetes. 
  9. Aboquem al bol de l'amanida la vinagreta i, per últim, hi afegim el pernil cruixent per sobre. 
Anar al contingut