Ous a l'estil marroquí

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Per la qualitat dels ingredients aquesta és una recepta energètica, rica en hidrats de carboni i proteïnesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g cigrons cuits  

    200 g farina  

    210 ml aigua  

    100 g sèmola fina

    150 g formatge tipus feta  

    70 g olives negres mortes

    10 g sucre  

    4 ous  

    6 dàtils  

    5 tiges de coriandre  

    1 cullerada de midó  

    1 tija d'api  

    Comí  

    Pebre negre  

    Sal  

    Mantega rància 

PREPARACIÓ

  1. Posem 210 ml aigua a escalfar en un pot.
  2.  Dins un altre bol, hi barregem, 200 g de farina de blat, 80 g de sèmola fina, 10 g de sucre, una cullerada de midó de blat i una mica de sal.  
  3.  Afegim aigua tèbia al bol i ho integrem tot.
  4. Separem el pastó en quatre parts i els untem bé amb oli i mantega rància.   
  5. Tapem les quatre boles amb un drap humit i deixem que reposin 20 minuts fora de la nevera.  
  6. Escalfem fins que es desfaci 100 g de mantega rància.
  7.  Estirem la massa de pa i l'embetumem amb mantega rància desfeta.
  8.  Empolsinem la massa amb sèmola i l'estirem amb el corró.
  9. Dobleguem la massa i formem un quadrat que dobleguem.  
  10. Deixem els 4 msemen doblegats en forma de quadrat.  
  11. Tapem els pans amb un drap humit.
  12.  Pelem 400 g de cigrons  
  13. Traiem el pinyol a 6 dàtils i a 70 g d'olives negres mortes.
  14. Tallem els dàtils a mida jardinera i els afegim al bol amb els cigrons.  
  15. Incorporem les olives tallades i el formatge feta tallat a daus petits.  
  16. Amanim el bol de cigrons, dàtils i formatge amb una mica de sal, comí, pebre i oli OVE.             
  17. Fem una picada amb 5 tiges de coriandre i una  tija d'api neta i pelada, tallada a la microbrunesa.
  18. Escalfem una paella.
  19. Estirem una porció de pa sense llevar amb els dits. La tornem a untar amb mantega rància i el daurem 3 minuts per cada banda.
  20. Posem un dau de mantega rància en una planxa, pot ser la mateixa en què hem fet el pa- i un cop estigui calenta, hi trenquem un ou perquè es faci a la planxa. Fem el mateix amb els altres ous.   
  21. Posem els ous fets en safates individuals de forn. Posem l'acompanyament de cigrons a la part de sota, un ou per sobre i la picada d'api.  
  22. Ho posem al forn uns quants minuts a 200 ºC.
  23. Mengem els ous amb el pa marroquí, el msemen
Anar al contingut