Ous a l'estil marroquí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Per la qualitat dels ingredients aquesta és una recepta energètica, rica en hidrats de carboni i proteïnesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g cigrons cuits
200 g farina
210 ml aigua
100 g sèmola fina
150 g formatge tipus feta
70 g olives negres mortes
10 g sucre
4 ous
6 dàtils
5 tiges de coriandre
1 cullerada de midó
1 tija d'api
Comí
Pebre negre
Sal
Mantega rància
PREPARACIÓ
- Posem 210 ml aigua a escalfar en un pot.
- Dins un altre bol, hi barregem, 200 g de farina de blat, 80 g de sèmola fina, 10 g de sucre, una cullerada de midó de blat i una mica de sal.
- Afegim aigua tèbia al bol i ho integrem tot.
- Separem el pastó en quatre parts i els untem bé amb oli i mantega rància.
- Tapem les quatre boles amb un drap humit i deixem que reposin 20 minuts fora de la nevera.
- Escalfem fins que es desfaci 100 g de mantega rància.
- Estirem la massa de pa i l'embetumem amb mantega rància desfeta.
- Empolsinem la massa amb sèmola i l'estirem amb el corró.
- Dobleguem la massa i formem un quadrat que dobleguem.
- Deixem els 4 msemen doblegats en forma de quadrat.
- Tapem els pans amb un drap humit.
- Pelem 400 g de cigrons
- Traiem el pinyol a 6 dàtils i a 70 g d'olives negres mortes.
- Tallem els dàtils a mida jardinera i els afegim al bol amb els cigrons.
- Incorporem les olives tallades i el formatge feta tallat a daus petits.
- Amanim el bol de cigrons, dàtils i formatge amb una mica de sal, comí, pebre i oli OVE.
- Fem una picada amb 5 tiges de coriandre i una tija d'api neta i pelada, tallada a la microbrunesa.
- Escalfem una paella.
- Estirem una porció de pa sense llevar amb els dits. La tornem a untar amb mantega rància i el daurem 3 minuts per cada banda.
- Posem un dau de mantega rància en una planxa, pot ser la mateixa en què hem fet el pa- i un cop estigui calenta, hi trenquem un ou perquè es faci a la planxa. Fem el mateix amb els altres ous.
- Posem els ous fets en safates individuals de forn. Posem l'acompanyament de cigrons a la part de sota, un ou per sobre i la picada d'api.
- Ho posem al forn uns quants minuts a 200 ºC.
- Mengem els ous amb el pa marroquí, el msemen