Porros rostits amb crema de xampinyons

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El porro és una hortalissa de temporada que aporta poca energia, a més és ric en fibra, vitamines i minerals, entre els quals destaquen el potassi i el magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 porros mitjans

    300 ml brou de verdures

    200 g ceba de Figueres

    180 ml oli d'oliva suau

    150 g xampinyons

    50 g pasta de tòfona

    40 g formatge grana padano

    1 ou

    Vermut negre

    Coriandre

    Sal en escates

    Oli d'oliva verge extra

    Mix de pebres

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla amb aigua al foc. 
  2. Tenim 8 porros mitjans nets. Els tallem perquè tinguin una llargada similar i quedi només la part blanca de cadascun. Fem un tall vertical a la primera capa de cada porro i la descartem. Tirem una mica de sal a l'olla i hi aboquem els porros. Els bullim durant 5 minuts per entendrir-los.
  3. Posem a escalfar una paella mitjana. Piquem una ceba de Figueres (200 g) a la brunesa. L'afegim juntament amb un raig d'oli a la paella i la sofregim a foc mitjà perquè es caramel·litzi. Hi donarem un cop d'ull de tant en tant.
  4. Preparem un bol gros amb aigua, glaçons i sal. Passem a aquest bol els porros mig cuits per tallar-ne la cocció.
  5. Estenem un drap de cotó, traiem del bol els porros i els posem sobre el drap. Els eixuguem.
  6. En una safata de forn amb paper sulfurat, distribuïm els porros eixuts i per sobre molem una mica d'un mix de pebres. També hi tirem sal i un raig d'oli d'oliva verge extra. Enfornem 20 minuts a 180º.
  7. Escalfem en un pot els 300 ml de brou de verdures. Laminem 150 g de xampinyons i reservem. Quan la ceba ja té un color fosquet, hi tirem un raig de vermut, apugem el foc i deixem que s'evapori l'alcohol. Llavors, afegim els xampinyons a la paella i salem.
  8. Els xampinyons només cal sofregir-los. Quan tenen una mica de color, hi afegim el brou calent. Ho barregem. Hi ratllem per sobre 40 g de formatge grana padano. Ho deixem coure a foc mitjà durant 10 minuts.
  9. Per fer la maionesa de tòfona, aboquem en un got batedor un ou, una bona cullerada de pasta de tòfona (50 g) i 180 ml d'oli d'oliva suau. També hi tirem un puntet de sal. Batem amb el braç elèctric per emulsionar la barreja fins que aconseguim la textura de maionesa. Guardarem la maionesa de tòfona en un biberó de cuina. 
  10. Posem el contingut de la paella en un got batedor i ho triturem amb un braç elèctric, i ja tenim la crema preparada.
  11. Emplatem posant una base de crema de xampinyons, a sobre hi col·loquem 2 porros rostits, uns punts de maionesa de tòfona, fulles de coriandre i sal en escates.
Anar al contingut