Mona de mantega

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Per les característiques dels ingredients, aquest pastís aporta molta energia, sucres, greixos, proteïnes i calci. Sempre millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 125 g farina de força

    125 g farina fluixa

    500 g de mantega

    180 g sucre

    150 g coralet 

    125 g iogurt grec

    100 ml oli d'oliva verge extra

    80 g sucre de llustre

    10 g cacau en pols 

    10 g cúrcuma en pols

    8 g impulsor químic

    1,5 g te matxa

    4 ous 

    1 llimona

PREPARACIÓ

El Marc Ribas ha convidat l'artista Lildami a fer una mona de mantega inspirada en l'estil del creador terrassenc.

  1.  En un bol, hi aboquem 4 ous, 180 g de sucre. 152 g de iogurt grec i 100 ml d'oli d'oliva verge extra. Ratllem la pell d'una llimona i l'afegim. Ho barregem tot amb una vareta manual.
  2. Tamisem amb un colador els 125 g de farina fluixa i els 125 g  de farina de força juntament amb l'impulsor químic damunt de la barreja que hi ha al bol. Ho integrem amb una vareta manual. 
  3. Dividim la massa en dos bols. En un hi afegirem 10 g de cacau tamisant-lo i en l'altre 10 g de cúrcuma tamisant-la.
  4. Posem cada massa en una màniga pastissera amb broquet rodó. Untem un motlle amb mantega i amb les mànegues anem posant les masses seguint la forma del motlle i alternant-les en la mateixa capa horitzontal. La massa que quedi a les mànegues la posem fent ratlles al nostre gust i finalment, amb el pal de fusta d'una broqueta farem línies per trencar el dibuix que havia quedat.
  5. Enfornem el motlle a 165 º i coem durant 25 minuts. Quan el pastís està fred, el partim horitzontalment pel mig i el col·loquem en una reixeta.
  6. En un bol posem 500 g de mantega pomada i 80 g de sucre llustre i ho muntem amb unes varetes elèctriques fins que queda una crema.
  7. Passem 1/3 d'aquesta crema a una màniga pastissera amb broquet.
  8. A la resta de la crema de mantega, hi afegim 1,5 g de te matxa en pols i amb les varetes elèctriques ho integrem. Aquesta crema de mantega i te matxa la posem damunt de la meitat inferior del pa de pessic. Tapem amb la part de dalt. Aquest farcit no ha d'arribar a les vores per evitar que quan col·loquem la part de sobresurti pels costats.
  9. Amb la crema de mantega que tenim a la màniga pastissera, fem floretes pels costats i per sobre del pastís. També hi posem 150 g de coralet. Podem decorar la mona a la manera tradicional, amb pollets i plomes i amb algun ninotet.
Anar al contingut