Llenegues amb suquet de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Isabel Márquez
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Sala
- Informació nutricional -Obre
Les llenegues pel seu contingut en ergosterol, substancia precursora de la vitamina D, faciliten l'absorció del calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 lloms de bacallà
- 400 g de llenegues
- 200 g de patata
- 200 g de carbassó
- 2 cebes tendres
- 1 tomàquet assecat i confitat amb oli d'oliva
- 1 pebrot verd
- 2 grans d'all
- oli d'oliva verge
- 1/2 l de brou de bolets i verdures
- sal i pebre
- herbes en branca (farigola, romaní)
- farina per empolsinar el bacallà
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli d'oliva en un cassó a foc molt baix, talleu les patates a quadradets i poseu-les a confitar en el cassó amb unes branques d'herbes aromàtiques. L'oli les ha de cobrir, però no han d'arribar a bullir mai.
Passats uns 10 minuts, afegiu-hi els alls tallats a làmines i deixeu-los confitar uns 15 minuts més, juntament amb les patates. Quan les patates estiguin confitades retireu-les del foc, coleu-les i reserveu-les; les patates, per una banda, i l'oli, per l'altra.
A continuació, netegeu els bolets, talleu-los, talleu el carbassó i el pebrot a daus petits i peleu i talleu la ceba a quarts. Tot seguit, salpebreu les verdures, i marqueu-les per ordre de consistència, en una cassola amb l'oli d'oliva de les patates confitades.
Mentrestant, enfarineu el bacallà, poseu-lo a la cassola amb les verdures, i afegiu-hi els bolets i les patates confitades i remeneu-ho bé. Finalment, aboqueu-hi el brou i el tomàquet confitat, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc baix un 5-7 minuts.
I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal i emplateu-ho.
Passats uns 10 minuts, afegiu-hi els alls tallats a làmines i deixeu-los confitar uns 15 minuts més, juntament amb les patates. Quan les patates estiguin confitades retireu-les del foc, coleu-les i reserveu-les; les patates, per una banda, i l'oli, per l'altra.
A continuació, netegeu els bolets, talleu-los, talleu el carbassó i el pebrot a daus petits i peleu i talleu la ceba a quarts. Tot seguit, salpebreu les verdures, i marqueu-les per ordre de consistència, en una cassola amb l'oli d'oliva de les patates confitades.
Mentrestant, enfarineu el bacallà, poseu-lo a la cassola amb les verdures, i afegiu-hi els bolets i les patates confitades i remeneu-ho bé. Finalment, aboqueu-hi el brou i el tomàquet confitat, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc baix un 5-7 minuts.
I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal i emplateu-ho.