Gambes amb minicarbassons cruixents i mostassa verda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Miquel Aldana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tres Macarrons, El Masnou
- Informació nutricional -Obre
La mostassa és un condiment que s'elabora a partir de les llavors de diferents plantes com les cols i els naps, i la pròpia llavor de mostassa, que conté propietats digestives.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de gambes d'Arenys de mida mitjana
- 12 carbassonets flor
- oli d'oliva
- Per a la salsa de mostassa:
- 100 g de mostassa verda
- 40 g d'aigua mineral
- 5 gotes de llima
- 100 g d'oli d'oliva de gust suau
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu els carbassonets tallats per la meitat.
Quan estiguin dauradets, retireu-los de la paella i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi una mica d'oli i fregiu les gambes ja salades fins que estiguin rosses.
Per fer la salsa de mostassa, poseu en un bol la mostassa verda i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
Després, afegiu-hi l'aigua i les gotes de llima i torneu-ho a triturar amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els carbassonets, salseu-los amb la salsa de mostassa, poseu-hi les gambes a sobre i amaniu el plat amb una mica d'oli de fregir les gambes.
Quan estiguin dauradets, retireu-los de la paella i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi una mica d'oli i fregiu les gambes ja salades fins que estiguin rosses.
Per fer la salsa de mostassa, poseu en un bol la mostassa verda i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
Després, afegiu-hi l'aigua i les gotes de llima i torneu-ho a triturar amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els carbassonets, salseu-los amb la salsa de mostassa, poseu-hi les gambes a sobre i amaniu el plat amb una mica d'oli de fregir les gambes.