Emperador especiat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix espasa o emperador, de contingut moderat en greix i ric en proteïnes de bona assimilació, destaca pel seu contingut en vitamines del grup B, D i AAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    800 g emperador 

    600 g patata del bufet  

    250 g mantega 

    100 g sal  

    50 g tàperes envinagrades  

    1,5 l aigua  

    50 ml Oli OVE  

    10 ml vinagre Xerès  

    5 g pebre vermell dolç  

    5 g comí en pols  

    3 grans d'all  

    3 fulles llorer  

    1 llima  

    Orenga fresca  

    Julivert fresc  

    Pebre 

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 100g de sal en 1,5 litres d'aigua per fer un bany de sal. 
  2. Submergim l'emperador (800 g) ja tallat en quatre filets dins de l'aigua amb sal. Ho deixem 5 minuts. 
  3. Piquem a la brunesa 3 grans d'all i 10 fulles d'orenga fresca. Ho posem en un recipient. 
  4. En aquest mateix recipient, hi posem 5 g de comí en pols, 5 g de pebre vermell fumat dolç, 3 fulles de llorer, 50 ml d'oli OVE i 10 ml de vinagre de Xerès. Ho barregem. 
  5. Traiem l'emperador del bany de sal i l'eixuguem amb un drap. 
  6. Posem al recipient on tenim les espècies l'emperador. Ho barregem bé, tapem el recipient i ho posem a la nevera, on ho tindrem 12 hores. 
  7. Posem en una olla aigua a bullir. Quan ho bulli, hi posem 600 g de patates bufet ja netes i sal. Les bullim 1 hora. 
  8. Tallem a daus 250 g de mantega. 
  9. Posem en un pot la mantega i la coem 30 minuts amb el foc al mínim, escumejant contínuament. Fem una mantega noisette. 
  10. Decantem en un mesurador transparent la mantega noisette (ens caldrà 50 ml per al puré i 160 ml per a l'emperador) 
  11. Pelem les patates ja cuites i escorregudes. 
  12. Passem les patates pel passapuré. 
  13. Afegim al puré sal, pebre i 50 ml de mantega noisette. Reservem el puré. 
  14. Posem una cassola al foc. Hi aboquem la resta de la mantega noisette (160 ml), 50 g de tàperes envinagrades i el suc d'una llima. Ho barregem. 
  15. Traiem l'emperador del marinat i el rentem de les herbes que hi hagin pogut quedar adherides. 
  16. Apugem el foc de la cassola i hi afegim l'emperador. Movem la cassola com si féssim un pil-pil durant 2 minuts per cada banda. 
  17. Piquem julivert fresc. 
  18. Ho emplatem amb l'emperador, les tàperes, la salsa de mantega noisette, el puré de patates i ho rematem amb el julivert picat. 
Anar al contingut