Pastís de peix

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El llobarro és un peix blanc de carn rica en proteïnes de bona qualitat, poc fibrosa i baixa en greixos. Per això té una textura tendra i un gust suau.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g llobarro 

    1 cullerada concentrat tomata  

    4 ous  

    200 ml nata  

    Llorer   

    Vi blanc  

    Brandi 

    Sal   

    15 gambes  

    Mantega 

    Oli OVE 

    Torradetes amb sèsam 

PREPARACIÓ

  1. Posem 2 dits d'aigua a la base de la vaporadora, afegim un raig vi de blanc i un parell de fulles de llorer.  
  2. Posem a la reixeta de la vaporadora un full de paper sulfurat i 300 g de lloms de llobarro nets i sense espina. Deixem que cogui 12 minuts. 
  3. Posem en un got batedor 4 ous, 200 ml de nata i una cullerada de concentrat de tomata. Ho batem amb el braç elèctric. 
  4. Esbocinem el llobarro a talls no gaire petits. Ho integrem tot al got batedor. Pelem i tallem a micro el cos de 15 gambes vermelles, guardem cloves i caps. Posem els cossos de les gambes al got batedor i ho integrem tot amb una espàtula.   
  5. Untem un motlle de "plum cake" amb mantega. Afegim la base del pastís al motlle. Tapem el motlle amb paper sulfurat i ho lliguem perquè no es mogui quan el portem al forn.  
  6. Posem el motlle ple de pastís dins un altre motlle una mica més gran i omplim amb aigua bullent l'espai que queda entre els dos motlles.  
  7. Coem el pastís al bany maria 50' dins del forn a 140º. Passat aquest temps, el deixarem temperar i un cop temperat, el refredarem 2 h a la nevera com a mínim. 
  8. Mentrestant, podem saltar els caps i cloves de gamba amb un raig d'oli en una paella calenta. Quan estiguin torrats, ho desglacem amb un raig de conyac.  
  9. Posem caps i cloves de gamba amb el seu suc en un got batedor i ho triturem. Ho colem amb un colador de malla molt fina o amb un drap.  
  10. Un cop el pastís ja està fred, podem muntar el plat, amb una franja pintada de salsa de caps de gamba i un tall de pastís de peix. 
  11. Acompanyem el plat amb unes torradetes de sèsam. 
Anar al contingut