Crema de carbassó i gambes

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes són riques en fòsfor, mineral imprescindible pel bon manteniment dels ossos i de les dents.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 porros 

    3 carbassons 

    20 gambes blanques 

    8 xampinyons  

    1 manat de julivert 

    Gingebre 

    Sal 

    Pebre 

    Oli OVE 

    Barreja de fruits secs 

PREPARACIÓ

  1. Fem un brou vegetal. Tallem 2 porros: n'aprofitem la part verda d'un i en reservem la part blanca. La part verda la tallem a bresa.
  2. Tallem a quarts 8 xampinyons nets.
  3. Posem a l'olla la part verda del porro que hem tallat, un manat de julivert, els xampinyons tallats i 800 ml aigua.
  4. Ho tapem i ho portem a ebullició. Comptem 15 minuts des que comença a bullir i després apaguem el foc. Deixarem que el brou reposi 15 minuts tapat. Després ho colarem.
  5. Tallem a la brunesa la part blanca dels dos porros.
  6. Tallem a la brunesa 3 carbassons nets.
  7. Posem una cassola al foc i hi afegim un raig d'oli. I després, hi fiquem el carbassó a la brunesa, el porro i una mica de sal.
  8. Remenem i deixem que s'enrosseixi 15 minuts.
  9. Quan s'hagi enrossit, afegim a la cassola el brou colat i deixem que cogui 5 minuts.
  10. Posem en un vas de braç elèctric el contingut de la cassola, un dit de gingebre ratllat, pebre i oli. Ho emulsionem tot.
  11. Posem una paella al foc i, un cop que estigui calenta, hi afegim 20 gambes blanques que s'enrossiran.
  12. Un cop cuites, les retirem, deixem que es refredin i les pelem. No en llencem les cloves ni el cap.
  13. Salem la carn pelada de les gambes.
  14. Posem en un morter els caps i les closques de les gambes i l'oli de la paella. Ho esclafem amb la mà de morter.
  15. Amb un colador colem l'oli i descartem els caps i les pells de gambes.
  16. Posem a un altre morter un grapat de barreja de fruits secs i els piquem.
  17. Emplatem la crema, amb una mica de barreja de fruits secs, l'oli de gambes i les gambes pelades
Anar al contingut