Arròs sec d'hortalisses i arrels

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una preparació vegetariana molt rica en nutrients, l'arròs ens dona energia de llarga durada, i la varietat de verdures ens aporta moltes vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 900 ml brou de vegetals  

    350 g arròs onice  

    100 g mongeta tendra  

    Grapat de xiitake 

    3 pastanagues (2 per al brou, 1 per a l'arròs) 

    2 porros  

    1 carbassó 

    1 pastanaga 

    1 albergínia 

    1 gra d'all  

    Brins de safrà 

    Vi ranci 

    Per al romesco: 

    40 g ametlles torrades amb pell 

    25 g avellanes torrades amb pell 

    2 alls (ja escalivats)  

    1 tomàquet (ja escalivat) 

    1 nyora (ja hidratada) 

    Pa fregit 

    Oli oliva verge extra 

    Menta 5 fulles 

    Pebre negre  

    Sal 

    Raig de vinagre vell 

PREPARACIÓ

  1. Passem per l'olla amb oli 2 pastanagues, 2 porros i un grapat de xiitakes. 
  2. Un cop enrossits, cobrim l'olla amb 1 l d'aigua i ho coem 20 minuts a foc baix. Passat aquest temps tanquem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar 2 hores. 
  3. Tallem a brunesa 1 carbassó, 1 albergínia, 100 g de mongeta tendra i 1 pastanaga i ho posem tot a enrossir amb un raig d'oli i sal en una paella. Quan els vegetals s'hagin enrossit, hi afegim un gra d'all laminat. 
  4. Hi afegim vi ranci i evaporem l'alcohol a foc mitjà-alt.  
  5. Pesem 350 g d'arròs onice i el posem a la paella junt amb uns brins de safrà que trenquem. Perlem l'arròs. 
  6. Hi aboquem un raig de vi ranci fins que s'evapori. 
  7. Aboquem els 900 ml de brou calent de vegetals que ja haurem colat. Remenem i ho coem sense tocar uns 15 minuts. 
  8. Fem el romesco. En un got batedor hi posem 40 g d'ametlla torrada, 25 g d'avellana torrada, 1 tomàquet ja escalivat, 2 grans d'all ja escalivats, pa fregit, nyora ja hidratada, oli d'oliva, 5 fulles de menta, pebre negre i un raig de vinagre vell. Ho emulsionem i ho passem a un biberó. 
  9. Un cop passats els 15 minuts, tanquem el foc i tapem l'arròs amb un drap durant 5 minuts. 
  10. Posem damunt l'arròs els punts de romesco. 
Anar al contingut