Crema de carbassó amb pera i tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El carbassó és dels vegetals que ens aporta menys energia. És molt lleuger, ric en aigua i fibra, i aporta una gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 carbassons

    2 tomàquets pera

    2 peres conference

    2 pera ercolini

    1 ceba de Figueres

    1 porro

    600 ml brou vegetal

    Mantega clarificada

    Menta

    Oli OVE

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema, desfem la mantega clarificada (si vols saber com fer mantega clarificada, ves al minut 6.30 d'aquest enllaç) en una paella i hi caramel·litzem les dues peres conference que ja haurem pelat i tallat a quarts, descartant-ne el cor.
  2. En una cassola hi posem un raig d'oli d'oliva verge extra i els vegetals: la ceba a juliana, el carbassó a rodelles i el porro, que també haurem tallat a rodelles. Ho mig tapem i deixem que vagi suant durant uns 10 minuts.
  3. Passat aquest temps, hi afegim el brou vegetal, ho mig tapem, apugem el foc i ho deixem coure durant 20 minuts. El brou l'hem fet amb porro, xiitake i pastanaga.
  4. Hi afegim sal, una mica d'oli i ho triturem fins que tinguem la textura desitjada. Sempre és millor que reservem una mica de brou, per poder anar jugant amb la textura de la crema.
  5. Per fer els entrebancs, socarrimem la pell dels tomàquets amb un bufador: això fa que es pelin més bé i ens hi aporta un perfum de torrat. Un cop pelats, els tallem a dauets, descartant-ne les llavors. Els reservem amb un rajolí d'oli perquè quedin més amorosits, juntament amb la pera ercolini, que també tallem a dauets, sense pell ni cor.
  6. Emplatem una ració de crema, els entrebancs, una mica de menta, un raig d'oli i una mica de pebre.
Anar al contingut