Crema de vegetals

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cremes són un plat reconfortant i nutritiu per a l'hivern, a més d'una bona manera de prendre verdures per als qui no els agraden gaire.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 xiitakes

    2 carbassons

    2 porros

    2 tortilles de blat

    1 patata monalisa

    1 tija d'api

    1 manat d'espàrrecs verds

    40 g de sucre

    Cacauet en pols

    Matafaluga

    Gingebre

    Julivert

    Sal grossa humida

    Pebre 

    Oli d'oliva verge extra

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Fem un brou posant, en una olla, la part verda de dos porros tallats a bresa, dotze xiitakes, un manat de julivert i 3,5 litres d'aigua. Coem 25 minuts, un cop hagi arrencat el bull, i ho deixem reposar dues hores.
  2. Fem un almívar posant al foc 40 g de sucre i 125 ml d'aigua. Quan s'ha dissolt el sucre, hi he infusionat un bosseta de matafaluga. Tallem l'api a dauets i el submergim a l'almívar de matafaluga, ja fred. Ho deixem dues hores a la nevera.
  3. Posem una base de sal grossa humida a una safata i hi posem una patata al damunt. L'enfornem 45' a 180º.
  4. Reduïm el brou vegetal que hem fet, ja colat, fins que ens en quedi un terç. 
  5. Traiem les llavors dels carbassons i els tallem a brunesa. Tallem també a una mida molt menuda,els espàrrecs i la part blanca de dos porros. Ho saltem un moment, a foc fort, en una cassola amb una mica d'oli. De seguida, abaixem el foc i ho deixem suant fins que quedin un punt transparents. Tornem a apujar el foc i ho enrossim fins que ens agafi color. Hi aboquem el brou reduït i ho coem a foc mitjà.
  6. Tallem les tortillas de blat en forma de triangle. Ho fregim en oli d'oliva verge extra calent i abundant, ho reservem en paper absorbent i ho salem.
  7. Posem els següents ingredients en un got triturador: la patata que hem cuit (en traiem la pell), els vegetals que hem cuit a la cassola, una mica de pebre, sal, gingebre que ratllem i un raig d'oli d'oliva verge extra. Ho triturem fins que tinguem la textura desitjada.
  8. Ho emplatem posant la crema al fons d'un plat, hi afegim l'api que hem anisat al principi, uns triangles dels que hem fregit, un raig d'oli, una mica de cacauet en pols i una mica de julivert que tallarem a una mida ben menuda.
Anar al contingut