Conill amb castanyes

INGREDIENTS

  • 1 ¿ de conill
  • ¿ kg de castanyes
  • 1 kg de rovellons
  • 1 copa de conyac
  • Farina
  • 6 grans d'all
  • 4 tomàquets
  • 1 copa d'aiguardent
  • ¿ l de caldo de carn
  • Herbes: llorer, farigola i romaní
  • Oli d'oliva
  • 4 grans d'all
  • 4 anxoves
  • 2 carquinyolis
  • 1 got de vi ranci

PREPARACIÓ

1. Es couen les castanyes (es pot fer al forn) i una vegada cuites, es pelen.

2. Els rovellons es poleixen, es tallen a trossos i es posen a coure en una paella. A mitja cocció, s'hi tira el conyac i es deixa reduir.

3. El conill es talla a trossos, se sala, s'enfarina i es posa a fregir fins que quedi ros.

4. Es fa la picada amb els ingredients de l'apartat. Per aclarir la picada es barreja amb el vi ranci.

5. En una cassola de fang, es fa un sofregit amb els alls pelats i picats i els tomàquets triturats, sense pell ni llavors.

Quan el sofregit està cuit, s'hi afegeixen l'aiguardent, el brou i les herbes aromàtiques; quan hagi bullit uns cinc minuts, s'hi afegeixen el conill, les castanyes i els rovellons.

Es deixa coure a foc lent de 30 a 40 minuts. Uns deu minuts abans d'acabar-se la cocció, s'hi afegeix la picada.