Cassola de rovellons amb botifarra i cargols

imatge de recurs
  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Recepta de Joan Parés, del restaurant La Noguera (Barcelona)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 80 rovellons (20 per persona)
  • 5 botifarres
  • 8 tomàquets naturals
  • 60 cargols
  • 1 pebrot escalivat
  • 2 grans d'all
  • 1 pessic de farina
  • oli d'oliva verge
  • conyac
  • sal
  • pebre
  • julivert

PREPARACIÓ

1. Netegeu els rovellons (si no són gaire bruts podeu fer-ho amb un drap humit)
i reserveu-los.
2. Poseu els cargols en una olla amb aigua i feu-los arrencar el bull, a continuació
escorreu-los bé i fregiu-los en una paella amb olis adobats (amb herbes) o oli d'oliva verge.
3. Afegiu-hi un pessic de farina i deixeu-los estofar.
4. Quan els cargols siguin a punt, flamegeu-los amb conyac. Deixeu que s'evapori l'alcohol i reserveu-los.
5. En una cassola de fang col·loqueu els rovellons sense cama i amb les làmines
mirant cap amunt.
6. Afegiu-hi la botifarra i els tomàquets tallats per la meitat.
7. Salpebreu-ho i regueu-ho amb un raig d'oli d'oliva verge.
8. Poseu la cassola de fang al forn durant 15 minuts a 180º.
9. Passat aquest temps, retireu la cassola del forn i incorporeu-hi els cargols que ja teniu preparats.
10. Trinxeu els alls i el julivert i col·loqueu la picada damunt del tomàquet i,
seguidament, torneu a enfornar la cassola uns 10 minuts més.
11. Serviu el plat acompanyat de pebrot escalivat.
Anar al contingut