Caneló cruixent de bolets i romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carlos Barneda
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Art Restaurant
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    La salsa romesco és rica en greixos saludables, gràcies a l'oli d'oliva i als fruits secs que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 làmines de pasta brick
  • 100 g de ceps congelats
  • 200 g de xampinyons
  • 30 g trompetes de la mort deshidratades
  • 150 g de ceba
  • 300 g de carbassó
  • 2 dl de crema de llet
  • oli d'oliva
  • all
  • conyac
  • julivert
  • farigola
  • Per a la salsa de romesco:
  • 100 g d'avellanes
  • 1/4 de pebrot de romesco
  • 1/4 de nyora
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 2 dl brou de pollastre

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.
Per fer el farcit del caneló, en una paella amb una mica d'oli estoveu l'all i la ceba, pelats i tallats ben petits, durant 10 minuts. Seguidament, afegiu-hi el carbassó tallat a daus i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Després, poseu-hi els bolets tallats a daus i el conyac, deixeu que s'evapori l'alcohol durant 5 minuts, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho reduir durant 10 minuts més. Passat aquest temps, poseu aquesta barreja en una safata i deixeu-la refredar, sense tapar, a la nevera durant uns 15 minuts.
Mentrestant, per fer a la picada de romesco, en una paella amb oli d'oliva fregiu tots els ingredients, un a un (les avellanes primer, després el pebrot, després la nyora, després l'all i per acabar el julivert). Quan estigui tot fregidet, passeu-ho pel pímer, poseu-ho en un cassó, afegiu-hi el brou de pollastre i deixeu-ho reduir durant 4 minuts.
A continuació, poseu, oberta damunt del taulell, la fulla sencera de brick, cobriu-la amb el farcit que ja s'haurà refredat, enrotlleu-ho fent un caneló, poseu-ho en una safata i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, feu una base de salsa de romesco al fons del plat, poseu-hi el caneló al damunt i guarniu-lo amb una mica de julivert i farigola.
Anar al contingut