Bacallà amb patata emmascarada, bolets i cansalada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Amparo Soler
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nau (Casserres)

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà de 180 g
  • 200 g de bolets
  • 4 talls de cansalada ibèrica
  • 400 g de patates
  • 150 g de botifarra negra sense embotir
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • 1 copeta de ratafia

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les patates, senceres i amb pell, en un cassó amb aigua freda i sal i bulliu-les.

Quan estiguin bullides, retireu-les del cassó, peleu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les amb una forquilla i reserveu-les.

A continuació, en un cassó amb oli abundant confiteu el bacallà a foc suau.

Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli, fregiu la botifarra. Quan estigui dauradeta, rectifiqueu-la de sal, afegiu-hi la patata aixafada i remeneu-ho bé.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu la cansalada fins que estigui ben torrada.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos durant un parell de minuts. Després, rectifiqueu-los de sal i pebre, afegiu-hi la ratafia i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu la patata amb botifarra, poseu-hi la cansalada i el bacallà a sobre i els bolets pel voltant.
Anar al contingut