Arròs de bacallà fumat amb all negre

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix blanc i, per tant, de baix contingut greixós i amb proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    350 g arròs  

    150 g ceba rossa  

    110 g bacallà fumat  

    50 g all negre 

    750 ml fumet bacallà  

    2 tomacons  

    Aigua 

    Brins de safrà 

    Julivert fresc 

    Brandi 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Posarem a escaldar en aigua bullint set branques de julivert. Passats deu segons, les posarem en un bol amb aigua i gel per aturar-ne la cocció.  
  2. Posarem en un got batedor el julivert escaldat i 30 ml d'oli d'oliva. Ho triturem i reservem. 
  3. Escalfem una cassola i hi aboquem 150 g de ceba rossa. Quan estigui calenta hi afegim un raig de brandi.  
  4. Ratllem dos tomacons, ho integrem i ho coem durant 10 minuts. 
  5. Per fer el puré d'all negre, posarem en un got batedor 50 g d'all negre, 10 ml d'aigua, 20 ml d'oli OVE i ho triturem. Després ho passarem a un biberó. 
  6. A la cassola hi afegim uns brins de safrà i, quan són torrats, 350 g d'arròs, que perlem.  
  7. Hi afegim 750 ml de brou de bacallà, que ja tenim calent, i ho courem a foc mitjà durant 17 minuts. 
  8. Deixem reposar l'arròs dos minuts tapat amb un drap de cotó. 
  9. Afegim a l'arròs 110 g de bacallà fumat, que es courà amb la calor residual. També hi posarem els punts de puré d'all negre i unes cullerades de l'oli de julivert.  
Anar al contingut