Arròs sec de vegetals

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni, que ens dona molta energia de llarga durada; cal prendre'n racions moderades i en dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g d'arròs rodó 

    750 ml de brou de verdures 

    125 g de mongeta tendra 

    70 g de fulla de col 

    3 escalunyes 

    3 tomacons 

    3 tomàquets secs 

    1 gra d'all 

    Brins de safrà 

    Un raig de vi ranci  

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

     

    PER AL BROU DE VERDURES

    2 l d'aigua 

    250 g de xampinyons portobel·lo 

    2 porros 

    3 cullerades de salsa de soja 

    5 branques de julivert 

    Un grapat de cigrons

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un brou vegetal. En una olla rostim lleugerament uns minuts dos porros tallats a mida de bresa, 250 g de xampinyons portobel·lo que tallem a quarts, una mica d'oli OVE i tres cullerades de salsa de soja. 
  2. Afegim a l'olla 2 litres d'aigua, una malla amb 50 g de cigrons petits (pes en sec), que hem hidratat durant tota la nit, i unes branques de julivert. Ho tapem, i quan arrenqui el bull abaixarem el foc i ho courem al mínim 30 minuts. Després ho deixarem reposar 2 hores. Ho colarem i reduirem fins a tenir 750 ml de brou. 
  3. Escalfem el brou reduït. Mentrestant, posem una cassola ampla al foc amb oli OVE. Mentre s'escalfa, traiem el germinat a un gra d'all i el laminem al llarg. Quan la cassola està calenta, hi afegim l'all i fem que balli. 
  4. Afegim a la cassola uns brins de safrà, remenem un moment i hi aboquem un raig de vi ranci. 
  5. Ratllem 3 tomacons i aboquem  la polpa a la cassola. Quan canvia de color, hi afegim 350 g d'arròs rodó i el perlem. 
  6. Quan l'arròs està perlat, afegim una mica de sal i pebre a la cassola, ho remenem i hi aboquem el brou calent. Ho distribuïm bé per la cassola i ho coem 12 minuts sense tocar l'arròs. 
  7. Aprofitem la cocció de l'arròs per tallar a la juliana 70 g de col, a la qual hem tret el nervi, 125 g de mongeta tendra i 3 escalunyes. 
  8. Quan han passat els 12 minuts,  distribuïm per la cassola la mongeta tendra tallada i les escalunyes i ho cobrim amb la col. Acabem la cocció de l'arròs al forn 4 minuts a 200º. 
  9. Traiem la cassola del forn i la tapem amb un drap de cotó durant un parell de minuts. Aprofitem per laminar 3 tomàquets secs confitats amb oli que hem eixugat amb paper absorbent. 
  10. Destapem la cassola, repartim bé per la cassola el tomàquet confitat tallat i acabem amb un bon raig d'oli OVE. I ja el podem servir. 
Anar al contingut