Amb la participació de TV3

"Alegría, tristeza", d'Ibon Cormenzana, arriba als cinemes

Divendres s'estrena als cinemes "Alegría, tristeza", el nou llargmetratge d'Ibon Cormenzana, un drama sobre la possibilitat de recuperar les ganes de viure que protagonitzen Roberto Álamo, Manuela Vellés i Claudia Placer

"Quina és la forma correcta de viure? Viure d'acord amb la raó, evitant les emocions extremes i passar la vida de forma grisa, o viure amb el cor, amb passió i acceptar els blancs i els negres que vinguin?" Aquesta premissa dona cos al nou llargmetratge d'Iban Cormenzana "Alegría, tristeza", una pel·lícula sobre la necessitat, però també la dificultat de viure, sentir i d'acceptar les pèrdues com a part de les nostres vides. La història, guionitzada colze a colze amb Jordi Vallejo, i protagonitzada per Roberto Álamo, Manuela Vellés i Claudia Placer, entre altres, arrenca amb un home que té alexitímia, un trastorn neurològic que provoca la incapacitat de fer correspondre les accions amb les emocions. Però si Marco vol viure en societat, necessita recuperar-les. El nostre protagonista s'haurà de sotmetre a una dura teràpia que el farà sentir de nou.

"Alegría, tristeza" és també un viatge personal i interior per acceptar i superar la pèrdua d'un ésser estimat des d'una perspectiva d'acceptació i esperança. Marco passa del xoc inicial, la negació, la ràbia, la culpa, la tristesa, la desesperació, el no res, el bloqueig... a l'acceptació i la pau per recuperar les ganes de tornar a viure. "La pèrdua és un procés que tots haurem d'afrontar en alguna etapa de les nostres vides. A vegades costa anys superar-les o ens acompanya al llarg de tota la vida", comenta Cormenzana. "Amb aquest llargmetratge, m'agradaria mostrar que fins i tot havent viscut experiències molt doloroses és possible continuar endavant sense haver de convertir-nos en robots i desconnectar -nos de les emocions per suportar el sofriment". De Marco dependrà la decisió de curar-se o no.

Malgrat el dolor, "Alegría, tristeza" també és una història d'amor a la parella, als fills, als amics i a la vida. Amor, com motor per al canvi, la superació i la lluita. És una pel·lícula d'Arcadia Motion Pictures i Samarcanda Films en coproducció amb Noodles Production (França) i amb la participació de TV3 i Movistar+.

Iban Cormenzana va començar escrivint i dirigint curtmetratges ("Media luna", "8,9 y 10", "Negra Rosa" i "Silencios") amb què participa a festivals i guanya diversos premis. El 2001 va dirigir el seu primer llargmetratge, "Jaizkibel", també premiat a diferents festivals nacionals i internacionals. Per aquesta pel·lícula, la revista "Variety" l'inclou com un dels joves directors a tenir en compte. El 2004 comença la seva etapa com a productor i produeix pel·lícules de joves talents com "The birthday", d'Eugenio Mira. No torna a la direcció fins al cap de tres anys, quan roda "Los totenwackers", venuda a tots els països del món. Crea Arcadia Motion Pictures  i continua la seva carrera de productor amb "Blackthorn" de Mateo Gil, "Blancanieves" de Pablo Berger, "Proyecto Lázaro", de Mateo Gil, i "El árbol de la sangre", de Julio Medem, entre altres. No torna a la direcció fins que roda "Alegría, tristeza", una història personal que tracta temes que ja havia tractat a "Jaizkibel", però des d'una visió més optimista i vital.

Sinopsi:
Marcos (Roberto Álamo), Sandra (Maggie Civantos) i la seva filla Lola (Claudia Placer) formen una família vital i carismàtica. Marcos, bomber de professió i acostumat a viure situacions límits, rebrà un cop dur que farà que la seva vida faci un gir inesperat. A partir d'aquell moment, sofrirà un bloqueig que no li permetrà reconèixer les emocions dels altres ni empatitzar-hi. Amb l'ajuda dels seus, iniciarà un tractament per superar aquest xoc. En el camí per tornar a sentir, la seva filla Lola serà la clau per reconstruir de nou el seu univers.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Ibon Cormenzana
Guió: Ibon Cormenzana i Jordi Vallejo
Producció: és una pel·lícula d'Arcadia Motion Pictures i Samarcanda Films en coproducció amb Noodles Production (França) i amb la participació de TV3 i Movistar+
Intèrprets: Roberto Álamo, Manuela Vellés, Claudia Placer, Pedro Casablanc, Carlos Bardem, Maggie Civantos, Rocío Muñóz, Miguel Herrán, Andrés Gertrúdix
Direcció de fotografia: Albert Pascual
Música: Lucas Vidal

tv3.cat/ficcio-i-cinema

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut