Segueix-les en directe!

Les eleccions als Estats Units, a TV3 i al 3/24

El 6 de novembre, els ciutadans nord-americans decidiran si revaliden el mandat de Barack Obama o bé si el republicà Mitt Romney es converteix en el 45è president dels Estats Units. TV3 i el 3/24 oferiran un programa especial amb informació des de les 23.15 i fins a les 8 del matí.

El programa especial, presentat pel periodista Carles Prats, seguirà atentament tot el que doni de si la llarga nit de comicis als EUA, amb connexions en directe amb el corresponsal de TV3 a Washington, Antoni Bassas, i amb l'enviada especial a Boston Sílvia Heras; la presència al plató del programa de diferents analistes i també l'emissió de reportatges que dibuixaran la situació política, social i econòmica que deixa el primer mandat d'Obama i les repercussions que un canvi de govern a la Casa Blanca tindrien per a la resta del món.

L'especial "Eleccions als Estats Units" començarà a les 23.15 amb un primer bloc informatiu que s'allargarà fins a la 01.30 i que, a més dels directes, tindrà la participació al plató del catedràtic de Ciència Política de la UAB Gabriel Colomer i del periodista i excorresponsal de "La Vanguardia" a Washington Xavier Mas de Xaxàs.

A la 01.30, "The choice 2012", el retrat dels candidats fet per la televisió pública dels Estats Units

A partir de la 01.30, l'especial donarà pas a l'emissió del documental que ha elaborat la televisió pública dels EUA PBS amb el retrat dels dos candidats.

Poques vegades els electors americans han hagut de triar entre dos candidats presidencials tan diferents. Mentre Obama i Romney invertien centenars de milions de dòlars per presentar-se als electors, l'equip que ha realitzat aquest documental ha passat un any reunint material: més de cent entrevistes en profunditat a amics, parents, analistes i periodistes.

L'objectiu era arribar al fons de la personalitat dels dos homes per presentar-ne una imatge ben completa des del punt de vista personal i professional.

El recompte estat per estat

Després de l'emissió del documental, i fins a les 5, l'última hora sobre la nit electoral americana s'alternarà amb la resta de l'actualitat a les rodes informatives del 3/24, amb blocs informatius cada mitja hora.

A partir de les 5, i fins que comenci "Els matins", les eleccions als EUA centraran novament tota l'atenció informativa, amb el seguiment del recompte estat per estat.

En aquesta segona part, les intervencions des dels EUA i les dades es complementaran amb l'anàlisi al plató d'Àlex Muns, assessor del Banc Mundial, i del periodista Martí Anglada.

L'especial "Eleccions als EUA" és un programa dels Serveis Informatius de TVC amb edició de Manel Navarro.

Especial informatiu al 324.cat

A més de l'emissió televisiva, l'especial es podrà seguir també a través del portal informatiu 324.cat, que, a més, farà un seguiment al minut del recompte electoral a través d'un mapa interactiu en què es mostrarà l'evolució de l'escrutini estat per estat.

El 324.cat també estarà atent a tot el que es digui a les xarxes socials, i als corresponsals de TV3, Antoni Bassas, i Catalunya Ràdio, Xavier Vilà.  

Focus 3/24: especial eleccions als EUA, al canal 3/24

Dimecres, i tot i que és possible que encara no es conegui el nom del nou president dels EUA, el canal 3/24 repassarà, a les 22.00, les claus d'aquests comicis en una edició especial de Focus 3/24 presentada per Esteve Soler.

Hi participaran Víctor Horcasitas, president de "The American Society of Barcelona" i Adam Lang, president de "Democrates Abroad in Barcelona".
Anar al contingut