DE LLIBRES

La novel·la de Marina Lewycka "La petita història dels tractors en ucraïnès", a "De llibres"

Divendres, el programa "De llibres" se centra en la curiosa novel·la "La petita història dels tractors en ucraïnès" de l'escriptora britànica Marina Lewycka.

La novel·la de l'escriptora Marina Lewycka, "La petita història dels tractors en ucraïnès", ocuparà divendres, a partir de les 23.00, la tertúlia de "De llibres", el programa literari del 33. La tertúlia anirà a càrrec de Vicenç Villatoro, Natza Farré, la periodista i escriptora Ada Castells i el sociòleg Salvador Cardús.

El protagonista de llibre de Lewycka és un enginyer ucraïnès de 84 anys, resident a Anglaterra, que s'enamora d'una dona de 34 i dels seus pits. Ella es diu Valentina i és immigrant. Ell es diu Nikolai i és el pare de la Vera i la Nadezhda, unes germanes mal avingudes que ara tenen un motiu per unir-se: desfer-se de la dona dels pits grossos que, de la relació amb el seu pare, només vol aconseguir els papers que legalitzin la seva situació. I Nikolai, per entretenir i entretenir-se, parla i escriu sobre tractors. Una història de família amb personatges que són com som les persones: un garbuix de contradiccions.

Marina Lewycka va nèixer al final de la Segona Guerra Mundial en un camp de refugiats de Kiel, a Alemanya. Filla d'ucraïnesos, va créixer a Anglaterra, on viu actualment i on fa classes a la Universitat de Sheffield. "La petita història dels tractors en ucraïnès", també coneguda com "Los amores de Nikolai", és la seva primera novel·la, de la qual ja venut més de 750.000 exemplars, s'ha traduït a gairebé una trentena de llengües i es portarà al cinema. Els fets autobiogràfics semblen força evidents però el millor és que el pare de Marina Lewycka va escriure una història de tractors de veritat. I d'un text tècnic n'ha sortit un "best-seller" literari. Als ucraïnesos, sembla, és als que els ha fet menys gràcia. Potser per això no han traduït el llibre, encara.
Anar al contingut