Presentació de "Liceu a la Fresca"

Aquest migdia s'ha presentat al Palau Robert de Barcelona "Liceu a la fresca", una iniciativa que vol apropar l'òpera als municipis catalans i que es farà realitat el proper 18 de juliol, amb l'emissió de "La traviata" pel canal 33, que es podrà seguir a 14 localitzacions a l'aire lliure de tot Catalunya.

A l'acte de presentació, hi han participat  Roger Guasch, director general del Liceu; Pilar Cugat, cap de Culturals de TV3; Christina Scheppelmann, directora artística; Evelino Pidò, director musical de "La traviata"; la soprano Anita Hartig i el tenor Isamel Jordi. Així mateix, també han assistit a aquesta roda de premsa els dos presentadors de la transmissió de "La traviata" al 33, Carolina Rosich i Jofre Font, i diversos representants dels consistoris on es podrà seguir aquesta òpera el 18 de juliol.

El 33 emetrà el dissabte 18 de juliol l'òpera "La traviata", des de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

TV3 col·labora amb l'activitat "Liceu a la fresca" amb la transmissió pel 33 de l'òpera "La traviata" que es posa en escena al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. La transmissió, a les 22.00, es podrà seguir també simultàniament a través de pantalles gegants ubicades en espais públics de 12 poblacions catalanes que s'uneixen a aquesta iniciativa. Des de la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta, a Barcelona, Carolina Rosich i Jofre Font conduiran la transmissió, explicant l'argument i detalls per entendre millor l'obra i, a la vegada, conversant amb el públic que segueix l'obra des d'allí .

Per contribuir a aquesta nit del "Liceu a la Fresca", el 33 obrirà la seva programació a les 21.30 en directe, des de la platja de Sant Sebastià, on Carolina Rosich i Jofre Font donaran pas el capítol del programa "Òpera en texans" dedicat a "La traviata".

En aquest capítol, "Òpera en texans" compara l'òpera "La traviata", de Giuseppe Verdi, amb la pel·lícula "Pretty Woman", ja que es basen en la mateixa història. Aquesta edició està gravada íntegrament a Sant Sadurní d'Anoia i la comarca del Penedès en plena verema. Alfredo i Violeta robaran el cor de l'audiència com ho fan Richard Gere i Julia Roberts. I finalment, el brindis més famós actualitzat pels Jolly Jumper.

Tot seguit, a les 22.00, es tornarà a connectar amb la platja de Sant Sebastià de Barcelona, en un espai habilitat per a 2.000 espectadors, i s'emetrà la representació de "La traviata" que haurà tingut lloc uns moments abans al Gran Teatre del Liceu. Al final de la transmissió de l'òpera, els cantants protagonistes seran presents a l'espai de projecció de la platja de Sant Sebastià, per saludar el públic que haurà seguit des d'allí la transmissió i conversaran amb Carolina Rosich i Jofre Font.

"Liceu a la fresca": fer arribar l'òpera a nous públics

Tots els assistents a la presentació d'avui han coincidit en la importància d'una iniciativa com "Liceu a la Fresca", que permet acostar l'òpera a públics que generalment no en gaudeixen.

Roger Guasch:

"Coincidint amb els 15 anys de commemoració de la reobertura del Gran Teatre del Liceu, ens vam plantejar recuperar el "Liceu a la platja", que ara canvia de nom i es diu "Liceu a la fresca", perquè ens permet obrir el Liceu de portes enfora, un Liceu més social".

"TV3 s'hi va sumar, i podrem portar ‘La traviata' a 14 punts del territori, amb 6.000 seients. L'any que ve volem fer el mateix amb "La Bohème". Volem arribar al territori d'una forma senzilla, i "La traviata" és molt coneguda.".

"Els invidents també podran seguir ‘La traviata' d'una manera accessible a través de l'app Barcelona Òpera Accés.".

"L'accés als espais és gratuït, però a Barcelona s'han distribuït 2.000 localitats entre entitats socials..

 

Pilar Cugat:

"Estem contents que s'hagi recuperat el ‘Liceu a la platja", ara ‘Liceu a la fresca', i no vam dubtar a participar d'aquesta iniciativa per portar l'òpera a audiències que no hi estan acostumades."

"A més de la transmissió, hi haurà una programació especial al 33, conduïda per Carolina Rosich i Jofre Font. S'emetrà el capítol d''Òpera en texans' dedicat a  ‘La traviata' perquè tothom pugui conèixer els moments claus d'aquesta òpera, i després es parlarà amb la gent que hi assistit."

"Felicito també els alcaldes per donar suport a aquesta iniciativa."

 

Christina Scheppelmann:

"'La traviata' és una de les òperes més populars, amb una història universal i una música universal."

"Amb ‘Liceu a la fresca', es pot seguir l'òpera com es feia al segle XIX, menjant i bevent, de manera relaxada amb els amics."

 

Ismael Jordi:

"Cantar davant de tanta gent, a més de la del teatre, és un plus afegit."

"Dono l'enhorabona per aquesta iniciativa, que permet acostar l'òpera a un públic que no hi està acostumat."

"'La traviata' és un títol molt conegut, al costat d'altres com ‘La traviata', ‘La Bohème', ‘Carmen" o ‘El barber de Sevilla.'"

 

Evelino Pidò:

"Aquesta experiència de divulgar la música és molt important perquè la música i el teatre són béns molt preciosos. La música toca el cor i l'ànima, és una llum."

"Amb ‘La traviata" donem la possibilitat de donar art a tothom."

 

Anita Hartig:

"Aquest és el meu debut a Barcelona i la primera vegada que faig aquest paper i, a més, en tants llocs de Catalunya."

"Sóc molt feliç per tenir l'oportunitat de donar a conèixer això a tanta gent."

"M'agradaria poder fer de públic a la platja amb una copa de cava. Segur que tothom en gaudirà molt. La veu humana i l'orquestra tenen una freqüència de vibració molt especial, capaç de tocar el cor a tothom."

 

tv3.cat

 

Anar al contingut