L'exjutge Baltasar Garzón troba perillós fer servir la via penal contra l'independentisme català

A més, el jurista ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que no és fiable pels ciutadans un Tribunal Constitucional presidit per un exmilitant del PP.

Baltasar Garzón ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que:  "jo no soc partidari de la independència simplement per posició. Però es pot parlar d'això? Que es pugui debatre? Que es pugui discutir? Per què no? Quin és el risc? Ara, fer servir l'instrument del dret penal em fa molta por, em fa respecte, perquè pot ser no raonable encara que és defensable i interpretable."

Garzón, que va ser el primer jutge instructor del cas Gürtel, considera que Aznar i Rajoy són la X política del cas encara que no s'asseguin al banc dels acusats:

Segons l'exjutge: "Hi ha màxims responsables polítics, amb responsabilitats polítiques, que son  els màxims responsables d'aquella època del Partit Popular. Allà hi havia Jose Maria Aznar o Mariano Rajoy. Hi ha clars responsables polítics de la falta de transparència".

Baltasar Garzón ha presentat avui el seu  llibre de memòries: "En el punto de mira. La forja de un juez a contracorriente".

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Baltasar Garzón, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut